BasBQ
Beef en Steak

SPG rub voor zelf te maken

 

tbob

Kooltjesharker
Berichten
169
Hoe zijn de verhoudingen of hoeveelheden voor zelf te maken/mengen van de SPG Rub van de bbq pitboys.
weet ongeveer wat er allemaal inzit, maar de hoeveelheid van elke specerij niet.

Het bevat oa;
zeezout,
peper,
knoflook,
rode peper,
paprika,
venkel.
 
Dat is dan ook het geheim .... 😉

In Europa moeten de ingredi?nten die er het meest inzitten vooraan staan, maar of dat in de VS ook zo is?
 
SPG volgens een recept op het web welke claimt dat het van de BBQ pitboys is:

2 EL. grof gemalen zwarte peper
1 EL. grof Zeezout
1 EL. Knoflook granulaat
1 EL. paprika poeder
1 EL. dille zaad
1 EL. gemalen korianderzaad
2 tl. rode peper vlokken

Maar als je de originele verpakking leest van de BBQ pitboys dan zit er geen dillezaad in en ook geen korianderzaad. maar wel venkelzaad, dan kan het worden zoals hieronder vermoed ik:

2 EL. grof gemalen zwarte peper
1 EL. grof Zeezout
1 EL. Knoflook granulaat
1 EL. paprika poeder
1 EL. dille zaad Venkelzaad
1 EL. gemalen korianderzaad
2 tl. rode peper vlokken
 
Leuk man, lijstjes en recepten... proef vooral lekker zelf!
 
Ga ik uit proberen bedankt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan