BasBQ
Beef en Steak

Vleesribben

 

Juulvh

Stoker
Berichten
262
Ik heb me zogenaamde vleesribben aan laten smeren door de slager. Het lijkt een rib met buikspek eraan. Hoe ga ik deze bereiden? Rub of natte marinade is 1, maar hoe lang zouden deze op de bbq moeten, en zouden ze er baat bij hebben om nog een tijdje ingepakt te zitten? Alle tips zijn wekom.
 
Klinkt als dik bevleesde ribs, dus ik denk gewoon 3-2-1 methode toepassen.
Wellicht kan je een foto plaatsen, dan is het beter te beoordelen.
 
Volgens mij is het toch echt geen gewone sparerib. Het is 1 bot, met een dikke lap vlees eraan die erg veel op buikspek lijkt. Zie foto's.

EC36-D35-D-D56-A-4-A4-D-83-FF-FA4-E7-C82835-C.jpg
 
Aaah ja dat ziet er heel anders uit  :blush:

Alle recepten die ik er via goolge mee vind gaan richting stoofpotten, dus misschien een DO uit de kast trekken???
 
Zoiets?

https://www.simplyrecipes.com/recipes/slow_and_low_country_ribs/

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Ik heb een 3-2-1 achtige methode toegepast, had veel weg van pork belly burnt ends. Het was heerlijk, maar als ik buikspek wil bestel ik de volgende keer gewoon buikspek, en als ik spareribs wil bestel ik spareribs. Dit soort cuts voegen wat mij betreft weinig toe. Maar met de bbq bakes beans en gepofte ui was het een prima maaltijd. Dank voor het meedenken.
 
Aah.... Bbq beans  :D
Zo lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan