BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me april 2017 Gloeiendhete Kippenvleugels

 
 

stormjack

Vuurmaker
Berichten
74
Hiet mijn bijdrage voor de Steven & Me.

Het is de Gloeiendhete Kippenvleugels geworden uit het boek "Rook".


Voor wie het boek al in bezit heeft op blz 51 staat het recept.
Voor wie het boek niet heeft volgt nu het recept.

Ingredi?nten:

1,5 kg Kippenvleugels
20 g fijngehakt korianderblad (vers)
2 tl grof zout ( zeezout of koosjer)
2 tl gekneusde zwarte peperkorrels
2 tl gemalen koriander
2 el donkere sesamolie
plantaardige olie, voor het rooster
6 el boter
6 el jalape?opepers, met zaad, in dunne ringetjes
6 el sritacha (of een andere chilisaus)
40 g dry-roasted pinda's, fijn gehakt

Rookhout denk aan els of kers


Doe de kippenvleugels in een grote kom. Bestrooi ze met de helft van het korianderblad, het zout, de peperkorrels en de gemalen koriander en schep dit alles om. Meng de sesamolie erdoor. Dek de kom af en marineer de vleugels 15-60 minuten in de koelkast (hoe langer marineren, hoe voller de smaak)

Bereid de rookoven/bbq voor en verwarm hem tot 190 ?C. (Als de rookoven de temperatuur niet haalt, dan zo heet mogelijk opstoken)
Voeg rookhout toe.

Vet het rooster in en verdeel de vleugels erover. Rook de vleugels 30-50 minuten, tot ze sissen, bruin kleuren van de rook en gaar zijn.
op lagere temperatuur (bijvoorbeeld 120?C) heb je 1,5 -2 uur nodig.

in sommige rookoven\bbq worden de stukken die het dicht bij het vuur liggen eerder gaar, verwissel de vleugels als dit zo is.


Smelt de boter vlak voor het serveren in een gietijzeren koekenpan op hoog vuur. Bak de jalape?opepers 3 minuten tot ze sissen en bruin kleuren. Roer de sriracha erdoor en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de vleugels.

Bestrooi de vleugels met de pinda's en de resterende korianderblad.

Direct serveren en genieten van de heerlijke pittige vleugels :D


Succes met de bereiding en laat het resultaat zien!
 
Leuk recept, gaan we zeker weer maken
 
Oei, dat lijkt me lekker
 
Deze is ook weer erg lekker!!!!!!!!!!
 
Deze is heerlijk, niet al te lang geleden ook al eens gemaakt. Zal nu meedoen om de eerste S&M eindelijk af te kunnen vinken ;)
 
Het is alweer het laatste weekend van de maand, dus de resultaten van de hotwings mogen geplaatst worden...
 
Hierbij mijn fotoverslag:















En wat vonden we ervan? De smaak van de kip was niet heel bijzonder, naar onze mening teveel korianderpoeder. De saus maakt een hoop goed  #:-S

Gewaardeerd met drie van de vijf sterren
 
Deze waren lekker maar inderdaad gloeiend heet!

277ae8ebe66d2e2c1f63a6087f23e356.jpg

4304b5b30af84d7dc9643c8808b6e2fe.jpg

d50d3f922853f779bc9ff7ffb541efee.jpg

ad4534e52ab3ae4c60aaa75537ceefc0.jpg

eac1003d5064eee95994fb93efe253e0.jpg

c0b0f9b4b49a37551519a4d296c42d0f.jpg

e4316df2d131124142fb3ad050a2828c.jpg

597694f1a30ccd080a481520e376b075.jpg

f95c93c290f7c640ee785520738a9ee5.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Afgelopen vrijdag dit als lunch gemaakt met vrienden!

Aangezien we de hele dag al in TexMex sferen waren omdat we een TexMex dag hebben georganiseerd met vrienden, dus Mexicaans bier, Tequila en natuurlijk TexMex eten maar dat komt straks wel terug in het High&Fast topic.

Lekkere Spicy kip, we hebben iets gesmokkeld aangezien we later op de dag pas onze Jalape?os zouden krijgen dus we hebben wat rode pepers gebruikt.

Zeker een aanrader!

6f2f8df9b016d5effff0db361e6630c5.jpg


cbc3137e8c730d4bf1ceb41ccadc9452.jpg


ecf87c7ece80940e0330b9cc9b02d151.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Om nom nom!
 
Deze staat voor vanavond op de agenda, ben benieuwd! De resultaten deel ik snel.
 
Hierbij mijn bijdrage:

Recept in de aanslag


Kip in de marinade, heb geen koriander gebruik, maar krulpeterselie - vers uit de tuin. (Kariander kan ik echt niet hebben :p)


Rookhoutjes klaar


Q op temperatuur, en metzelf ook op temperatuur houden met een lekkere koude versnapring


Pepers en sauzen in de aanslag




Na half uurtje roken zien ze er al smakelijk uit


Vervolgens door de saus heen (en wat filets voor vrouwlief en de kleine)


Ik zeg goed gelukt, en heerlijk van smaak!!! Ook deze is weer voor herhaling vatbaar :D


Bedankt voor het kijken!
 
Lekker zeg!
 
Deze leek mij heerlijk en niet al te tijdrovend voor na het werk. Nu was ik vandaag vroeg klaar vandaag dus dat moest gaan lukken.
Kip in de marinade
269dd1a3bd9b225541696b5c5cc6d979.jpg

de smoker flink opgestookt en de vleugels erop
42a8b2950e84c2204d73fe2ddd8ce5f8.jpg


Sausje gemaakt
2b729e8e91989741d21bf92b3f860fe0.jpg



Daarna gegeten met wat aardappels en ui.
5148213988b725ab07341734df74de5f.jpg

0e215f8d83fac6ca215da9d82f5ee668.jpg


Ik vond de saus erg pittig en erg lekker bij de kip. Al met al een geweldig gerecht, voor gasten die minder pittig eten zou ik de saus en stuk minder pittig maken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zo vandaag gloeiend hete kippenvleugels van Steven & Me maar maken.

Ingredi?nten

Kippenvleugels
Korianderblad
Zout
Zwarte peperkorrels
Gemalen koriander
Sesamolie
Boter
Jalopene pepers
Hot chilisaus
Dry roasted pinda's


Ingredi?nten voor de kippenvleugels

20180128_153837.jpg


In de marinade voor een poosje

20180128_154234.jpg


Kippenvleugels indirect op de bbq

20180128_164618.jpg


Ingredi?nten voor de saus

20180128_162130.jpg


De saus maken in een gietijzeren pan en op de bbq

20180128_173456.jpg


Saus bijna klaar zal mij benieuwen.

20180128_174236.jpg


En dan op het bord met aardappeltjes en Japanse wokgroente.

20180128_174611.jpg


En wat vonden wij er van mijn vrouw had kippendij en geen saus ik had dus de vleugels met saus .
Ik vond het heerlijk houd wel van pittig smaakte mij prima .


 
Terug
Bovenaan Onderaan