BasBQ
Beef en Steak

Spareribs 3-2-1

 
 

jvdheuvel

Sprokkelaar
Berichten
43
Na veel gelezen te hebben over de 3-2-1 methode wilde ik dit zelf ook maar eens proberen.

Dit is een van de eerste keren geweest dat ik wat anders ben gaan doen op de barbecue dan het traditionele Nederlandse "Koeien-schroeien" :D

Bij de slager 2 mooie spareribs gehaald



Omdat ik overal las hoe makkelijk een eigen dry-rub maken eigenlijk was, ben ik naar de winkel gegaan om diverse specerijen te halen en daarna aan de slag gegaan met het maken van een rub met de volgende ingredienten:




Na de spareribs te hebben ontdaan van het vlies heb ik de bovenzijde goed ingesmeerd met de dry-rub en het het even laten staan. Ondertussen de barbecue gereed gemaakt om te werken met de snake-methode om low & slow te gaan barbecuen.



Eerst natuurlijk 3 uren indirect gerookt met de vleeszijde boven. Daarna heb ik de spareribs ingepakt in aluminiumfolie met wat basterdsuiker en appelsap en met de vleeszijde naar beneden 2 uren indirect gelegd. Toen ik het aluminiumfolie opende kwam er al een heerlijke geur van de spareribs af en waren ze al goed mals.



Daarna heb ik de spareribs weer met de vleeszijde naar boven indirect terug gelegd en heb ze afgelakt met een barbecuesaus. Toen ze klaar waren en ik ze open sneed, was ik best wel trots op het eindresultaat.... zo zie je ze ook wel vaker op foto's of bij de slager liggen, maar nooit verwacht dat ik dit zelf ook zo voor elkaar kon krijgen....



Bij het snijden was de rookrand goed te zien.... ook dat was dus goed gelukt :)



Uiteindelijk hebben we lekker met z'n allen zitten smullen... lekker simpel met wat stokbrood/kruidenboter en komkommer-tomaat salade erbij.





In ieder geval zeker voor herhaling vatbaar....  :p

 
Heerlijk, dat lust ik wel. Eerst al PP posten en nu deze ribs, wat een feestje!
 
kapteyn zei:
Heerlijk, dat lust ik wel. Eerst al PP posten en nu deze ribs, wat een feestje!

Ik ben even een inhaalslag aan het maken..... er komt nog wel wat meer lekkers aan ;)
 
Je ribbetje zien er heerlijk uit en eenmaal een keer gegeten zal je ze niet zo snel meer in de winkel gaan halen ;)
 
Hans zei:
Je ribbetje zien er heerlijk uit en eenmaal een keer gegeten zal je ze niet zo snel meer in de winkel gaan halen ;)

Sindsdien niet meer in de winkel gehaald nee...... oh nee, dat lieg ik.... voor een feestje van onze oudste dochter waar ook spareribs als "eis" op het menu werden gezet door dochterlief heb ik nog wel 1 keer spareribs van de supermarkt gehaald...... vanwege alle voorbereidingen van het feestje die dag had ik maar weinig tijd om de barbecue voor te bereiden, dus dat vond ik nog wel een geldig excuus..... bovendien maakte het de genodigde 11- en 12-jarigen weinig uit.... ze vonden het allemaal lekker :D
 
Heerlijke ribbels, mooi gelukt
 
Mooie ribbetjes. Zien er goed uit.
 
kijk, hier doen we het voor! Mensen nieuwe dingen laten uitproberen op de bbq.
ziet er heerlijk uit. krijg zelf meteen zin om ook weer de kolen aan te steken.
 
Mooie ribs. Jij zult nu stukken kritischer zijn in een restaurant
Mooi dat de kids er ook van houden. 
 
Lekker hoor. Mooie ribben.
Ook hier durven we ze eigenlijk niet meer te bestellen in een restaurant.
Maar dat Is wel met meer gerechten  :D
 
Ja dit zijn ze hoor! Ziet er goed uit. Die kruiden heb ik ook met wat pittigheid erbij. Meestal chillivlokken en piripiri.
Ik laat ze wel langer intrekken hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-J510FN met Tapatalk

 
bladerunner zei:
Ik laat ze wel langer intrekken hoor

Ik durf eerlijk gezegd niet meer te zeggen hoe lang ik de rub toen in heb laten trekken....  :blush:
 
jvdheuvel zei:
bladerunner zei:
Ik laat ze wel langer intrekken hoor

Ik durf eerlijk gezegd niet meer te zeggen hoe lang ik de rub toen in heb laten trekken....  :blush:


Als het lukt houdt ik ze in de rub voor zo 24 uur. In zo een zipzak Ikea). Paar keer draaien ook.
Jouw resultaat was toch lekker, prima toch?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Lekker hoor die ribbels!

Je hebt er wel heerlijk rookhout op gedaan, is dat vurenhout?  :D

IMG_7683_zpsayqkddka.jpg

 
Ik rub ze en dan mogen ze de barbecue in. Langer dan een uur of vier helpt alleen als je veel zout in je rub hebt.
 
Sander72 zei:
Je hebt er wel heerlijk rookhout op gedaan, is dat vurenhout?  :D

IMG_7683_zpsayqkddka.jpg

Was een experiment.... maar was zo op... toen meen ik gewoon blokjes rookhout er op gelegd....
 
Terug
Bovenaan Onderaan