BasBQ
Beef en Steak

Vraagje Pizza volgorde

 
 
 

Cageman

Vuurmaker
Berichten
76
Hallo,

Komend weekend ga ik pizza?s maken op de BBQ, maar wat is nu de volgorde van beleggen ?
Leg ik m?n toppings op een bedje van kaas of strooi ik de kaas bovenop de toppings ??


Biergondi?r of Bourgonbierder achter de Bastard.
 
Ligt aan je toppings. Als je bijvoorbeeld verse kruiden gebruikt, doe ik deze zelfs door of onder de saus, zodat ze niet verbranden. Verder kan beide... Kaas over of onder maakt weinig uit is mijn ervaring.
 
Ik doe kaas voor en na de toppings  :p
verse kruiden doe ik achteraf. Probeer gewoon lekker uit! Dat is het mooie van pizza!
 
Hier in huis is het eerst saus, dan e andere ingredienten en op het einde de geraspte kaas.
Als we mozzarella gebruiken ligt die onder de geraspte kaas.
 
Orgineel hoort de topping op de geraspte kaas. De gesmolten kaas houdt de topping op zijn plaats.
Dit werkt niet zo goed als je er als laatste de geraspte kaas opdoet.
 
Tomatensaus, Mozzarella, Chorizo, Parmahammmmmmmmmm.
f701086a43b1d6eaa27d66c291eaff87.jpg


315c5330fc1b2d7d56dbe5ebff4f742e.jpg



Biergondi?r of Bourgonbierder achter de Bastard.
 
Zo te zien is het gelukt. Jammer dat er geen geur internet is.
 
Pizza; altijd +1 ;)
 
Ik heb 7 jaar in een pizza-tent gewerkt. Volgorde van ingredi?nten is best belangrijk om te voorkomen dat je niet een enorm hoge (en uiteindelijk gedeeltelijk ongare) pizza krijgt:

Volgorde die wij altijd gebruiken:
1. saus
2. klein beetje geraspte kaas
3. zaken als ui-ringen, paprika
4. vlees, vis, kip
5. de wat grovere groenten/fruit, zoals champignons, ananas, olijven
6. tot slot weer een klein laagje gerapste kaas om alles op zn plaats te houden/te voorkomen dat vis (met name tonijn) uitdroogt.

 
Terug
Bovenaan Onderaan