BasBQ
Beef en Steak

Pork Carnitas

 
 
 
 

Lin

Gemarineerd
Berichten
2.301
Tegenwoordig haal ik behoorlijk wat inspiratie van Pinterest. Daar kwam ik ook dit mooie vlees tegen en dat moest ik natuurlijk proberen! Zaterdag getest en goedgekeurd door ons en onze vrienden.
Hierbij het Recept.

etbcia.jpg


Pork Carnitas

Ingredi?nten:

1 kilo procureur in stukken van ongeveer 4 bij 4 cm
0,5 sinaasappel met schil en in parten
0,5 citroen met schil en in parten
1 ui
4 tenen knoflook, heel en een beetje geplet
5 plakjes rookspek
1 scherpe rode peper
200 gram gezouten vetspek in blokjes
1 el knoflookpoeder
1 tl koriander
1 tl 5-spices poeder
0,5 eetlepel oregano (helaas niet op de foto...)
3 el olijfolie

r1j0op.jpg



Doe alle ingredi?nten in een braadpan of DO.
Ik heb dit klaargemaakt op mijn UDS, ongeveer 5 uur op 150 graden.
Na 2 uur heb ik alles even door elkaar geroerd met een lepel.


4gltl4.jpg


wrz66b.jpg


2ljmjps.jpg


6pm98y.jpg



Na 5 uur van de UDS gehaald en alle vlees uit de pan geschept en
de andere ingredi?nten eruit gehaald.
Dit vlees nog ongeveer 5 minuten gebakken op mijn grillplaat zodat er een mooi bruin korstje
op kwam.


2i11dag.jpg



24dmv5k.jpg



30tgb2g.jpg



etbcia.jpg


En klaar! Gegeten in een wrap met ui en ijsbergsla en een beetje rode saus.
Erg geslaagd!

Foto's zijn van Apple kwaliteit dus niet allemaal even mooi maar jullie snappen het wel lijkt mij!







 
Ziet er heerlijk uit Lin!!
 
Ik zie trouwens dat jij het later niet nog gebakken hebt, misschien was dat het verschil in "machtigheid"
 
Lin zei:
Ik zie trouwens dat jij het later niet nog gebakken hebt, misschien was dat het verschil in "machtigheid"

Ja, dat zou zomaar kunnen, ik gooi hem nog wel eens in de herhaling, want is wel erg lekker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan