BasBQ
Beef en Steak

Met knoflook, en uien gerookte Italiaans gekruide Ribs

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
mg835027.jpg


Ingredi?nten:
Voor 2 stukken Spare-Ribs (in dit geval Baby Back Ribs).

Marinade/ brine:
1L Appelsap.
1/2 kop zout (8 el).
3 el fijngehakte knoflook.
1/4 tl gemalen zwart/ witte peper.

Kruidenolie:
1/2 kop olijf olie.
1 el Italiaanse kruiden.
1 el fijn gehakte knoflook.

Rookmateriaal:
2 uien.
2 ? 3 bolletjes knoflook.
Schaal met water.

Werkwijze:

Negeer het varkenshaasje (deze heeft niets met het recept te maken, en heeft alleen meegelift op de basis van het recept (ook niets mis mee trouwens, om zo te bereiden  ;))

Maak de 2 stukken rib schoon (snijdt de los hangende stukjes vlees, en botjes weg), en verwijder het membraan aan de achterzijde.

mg83082.jpg


Maak een marinade/ brine aan, van de appelsap, fijn gehakte knoflook, het zout, en peper.
Roer dit alles goed door, zodat het zout kan gaan oplossen.

Leg vervolgens de stukken rib in de marinade.
(dit kan natuurlijk ook in een ziplock bag gedaan worden)

Dit alles gaat voor 3 - 12 uur in de koelkast.

mg83071.jpg


Bereid in de tussentijd de kruidenolie voor, van de olijfolie, italiaanse kruiden, en de knoflook.

mg83114.jpg


Snijdt de uien in dikke plakken, en laat deze samen met de knoflook in een schaal met water voor minimaal 30 min weken (langer mag ook).
De schillen van de uien, en knoflook mogen gewoon blijven zitten.

mg83135.jpg


mg83187.jpg


Dep de ribben droog, en smeer deze in met de kruidenolie.

mg83208.jpg


Maak de Q geschikt voor indirect grillen.

mg83219.jpg


Leg regelmatig wat schijfjes ui, en teentjes knoflook op de kooltjes.

mg832310.jpg


De rook, van de ui en knoflook die er van af komt is vrijwel niet te zien (dus ook niet op onderstaande foto)

mg833315.jpg


Ik heb de ribben bereid op een temperatuur van ongeveer 125 gr C , voor zo'n 3 uurtjes.
Afhankelijk van de dikte van het vlees, en de dome temperatuur, kan deze tijd langer of korter zijn.
Ik heb de ribben tussendoor, nog zo'n 2 x gemopt met de kruidenolie.

mg834623.jpg


mg836438.jpg


Veel plezier, en eet smakelijk.

Dit recept heb ik (helaas) niet zelf verzonnen, maar wel zelf bereid  :)
Alle eer gaat dan ook naar de mensen van Grillin Fools http://grillinfools.com/blog/2011/11/26/herbed-ribs-smoked-with-onion-and-garlic/.
 
Bedankt voor het delen van het recept.
 
combinatie lijkt me heerlijk
 
Dank je voor het recept! Die foto van je brine als je daar lang naar kijkt word je draaierig :D
 
noskos zei:
Die foto van je brine als je daar lang naar kijkt word je draaierig :D

Bijna onmogelijk want dan dient-ie rechts gedraaid te zijn!
 
Die foto van je brine als je daar lang naar kijkt word je draaierig

Bijna onmogelijk want dan dient-ie rechts gedraaid te zijn!

:D Tis idd een linksdraaiende brine  :D

Het zag er zo troebel, en lelijk uit, toen heb ik er idd maar een draai aangegeven  ;)
 
Dit waren mijn eerste low and slow ribbetje en ze smaakte heerlijk. Volgende keer gebruik ik wel minder knoflook want ik heb de halve nacht wakker gelegen van de dorst.
 
Zag er goed uit maar ja wat je zegt wel erg veel knofie.
 
nou Mac, dat zijn weer prachtige foto's!
 
is al een draadje van eind mei hoor  ;)
 
Mac zei:
Mei 2012 om precies te zijn Leo  ;)
Maar het recept is natuurlijk tijdloos lekker  :D

Mac

dat zeer zeker Marcel  :)
 
Bedankt voor het delen recept op geslagen en ze zien er mooi uit.
 
Eigenlijk wil ik gelijk de smoker opstoken, helaas heb ik middagdienst.... :'(
 
Leuk rib receptje !
 
Terug
Bovenaan Onderaan