BasBQ
Beef en Steak

Beer Can Chicken en nu m?t foto's :D

 
 

jvdheuvel

Sprokkelaar
Berichten
43
Mijn vrouw vertelde gisteren ineens dat ze vanavond met oud collegaatjes had afgesproken om ergens te gaan eten.... dus wat doe je dan voor het avondeten als rechtgeaarde carnivoor met 2 mini-carnivoortjes in huis.... juistem... de barbecue aanzwengelen....

De meiden zijn dol op kip en recentelijk hadden we al kipspiezen van de barbecue gegeten..... dan dit keer maar weer eens een hele kip. De beide kids houden wel van kluiven, net als ik zelf, dus was dat ook gelijk een mooie gelegenheid om weer een keer kip-van-t-blikkie te maken.... gelijk foto's erbij maken om hier te tonen en ook de "tokkie" te verdienen  :D

Bij de poelier in het dorp een mooi kippetje gehaald en ruimschoots voorzien van "Chicken Dust":



Daarna een blikje Coca Cola gepakt ivm ontbreken van blikjes bier in de koelkast en de kip over het blikkie geschoven



De barbecue stond al aan en toen de temperatuur er goed in zat, heb ik een blokje rookhout op de kooltjes gelegd, de kip op z'n plekje midden op de barbecue gezet en 'm eerst maar eens een klein uurtje laten roken





Nadat de juiste kerntemperatuur bereikt was heb ik de kip van de barbecue gehaald en nog even in aluminiumfolie laten rusten terwijl ik de bistro aardappeltjes en komkommer met tomaat klaar maakte.... toen de meiden aan tafel geroepen en dan zie je al snel dat een heerlijk kippetje geen schijn van kans maakt tegen 3 uitgehongerde carnivoren.... :D

Eindresultaat rechtstreeks van de barbecue



Een kleine 20 minuten later



Het heeft weer goed gesmaakt  B-)
 
Lekker hoor
 
Lekkere kip hoor. Goed gelukt. En een beetje rook is altijd lekker.
Alvast gefeliciteerd met je tokkie
 
Kip altijd lekker.
Gefeliciteerd met je sticker
 
Mooie BCC, gefeliciteerd met je tokkie
 
Lekker kippie gefeliciteerd met je tokkie

Verstuurd vanaf mijn LG-K420 met Tapatalk

 
Kip op blik, altijd welkom ;)
Gefeliciteerd met de stickert. ;)
 
Thanks allemaal.... het was inderdaad erg lekker.... eigenlijk gewoon jammer dat die kippetjes zo klein zijn  :D

Tweede sticker ook verdiend.... altijd leuk ;)
Nu alleen het koetje nog.... toch maar eens wagen aan een brisket dan...  B-)
 
Die brisket komt er wel denk ik 't heeft bij mij ook wat langer geduurd eer ik er aan dorst te beginnen maar even heel goed doorlezen en kijken op YouTube een mooie dag en wat geduld komt het vast voor elkaar. :)
 
Hans zei:
Die brisket komt er wel denk ik 't heeft bij mij ook wat langer geduurd eer ik er aan dorst te beginnen maar even heel goed doorlezen en kijken op YouTube een mooie dag en wat geduld komt het vast voor elkaar. :)

Ik ben inmiddels bijna 2 jaar redelijk actief aan het barbecuen.... heb ook echt al wel heel wat dingen geprobeerd, maar een brisket is tot op heden nog niet echt op het to-do lijstje terecht gekomen....op de een of andere manier lijkt een brisket me minder lekker dan een picanha of zo..... Picanha heb ik al wel een aantal keren klaar gemaakt op de barbecue, zelfs voor Kerst afgelopen jaar.

Het is dus niet zo zeer dat ik het te lastig denk te vinden, maar meer dat het me nog niet echt heeft kunnen triggeren om er aan te beginnen.... :D
 
jvdheuvel zei:
Hans zei:
Die brisket komt er wel denk ik 't heeft bij mij ook wat langer geduurd eer ik er aan dorst te beginnen maar even heel goed doorlezen en kijken op YouTube een mooie dag en wat geduld komt het vast voor elkaar. :)

Ik ben inmiddels bijna 2 jaar redelijk actief aan het barbecuen.... heb ook echt al wel heel wat dingen geprobeerd, maar een brisket is tot op heden nog niet echt op het to-do lijstje terecht gekomen....op de een of andere manier lijkt een brisket me minder lekker dan een picanha of zo..... Picanha heb ik al wel een aantal keren klaar gemaakt op de barbecue, zelfs voor Kerst afgelopen jaar.

Het is dus niet zo zeer dat ik het te lastig denk te vinden, maar meer dat het me nog niet echt heeft kunnen triggeren om er aan te beginnen.... :D


Geen brisket is geen ramp hoor zijn zoveel lekkere vlees soorten maarja dat stickerje he.
En ook de uitdaging om op m'n toch redelijke simpele Weber OTG 47 zo'n toch (volgens sommigen) wat lastig  te bereiden stuk vlees gedurende 14 uur te bewerken.
En ik mag wel zeggen met goed resultaat, we hebben heerlijk gesmikkeld. ;)



Snel weer terug naar het blik kippetje. :D
 
Is dat wel een bierblikje?  :D

Lekker hoor, zo'n kippie... gefeliciteerd met je stickertje!
 
Terug
Bovenaan Onderaan