BasBQ
Beef en Steak

Drogen / rijpen na het roken?

M.Z.N.

Vuurmaker
Berichten
56
Hallo fervente bbqers

Ik heb een leuke beginners vraag.
Ben mijzelf een beetje aan het inlezen om een schinken te maken.

Kan mij prima redden met het pekelen en drogen en koud roken maar dan komt het probleem.

Het drogen/rijpen na het roken waar zou dat het beste kunnen?
Ik weet dat het op een droge, donkere, koele, schone en tochtige plek in huis het mooiste is maar ik kan niet bedenken waar in huis ik zo iets heb. En zeker heden daags met die ?over? ge?soleerde huizen is dat in mijn optiek een probleem.

Of denk ik teveel na en zie ik bacteri?n en andere ongezonde dingen?
Vroeger hing het toch ook in de kamer bij de warme schoorsteen?

En ik ben niet in het bezit van een super geweldige en vooral gewilde kelder. 😀

Met vriendelijke groet M.Z.N.

 
M.Z.N. zei:
Hallo fervente bbqers

Ik heb een leuke beginners vraag.
Ben mijzelf een beetje aan het inlezen om een schinken te maken.

Kan mij prima redden met het pekelen en drogen en koud roken maar dan komt het probleem.

Het drogen/rijpen na het roken waar zou dat het beste kunnen?
Ik weet dat het op een droge, donkere, koele, schone en tochtige plek in huis het mooiste is maar ik kan niet bedenken waar in huis ik zo iets heb. En zeker heden daags met die ?over? ge?soleerde huizen is dat in mijn optiek een probleem.

Of denk ik teveel na en zie ik bacteri?n en andere ongezonde dingen?
Vroeger hing het toch ook in de kamer bij de warme schoorsteen?

En ik ben niet in het bezit van een super geweldige en vooral gewilde kelder.

Met vriendelijke groet M.Z.N.
Bij mij hangt het spek gewoon in de schuur nu. Ik ben wel bezig met een soort kist waar het in gaat met een ventilator en in en uitlaat met gaas er voor. Maar voor nu hangt het ID schuur ook erg koel en goed.
486a13fb1f4d561e7688caddd06fd3cf.jpg


Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan