BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer koud gerookte zalm

 
 

wijmaar

Kooltjesharker
Berichten
169
Zag gisteren dat de zalm in de aanbieding is bij de Hanos. En voor een verjaardag van komend weekend wilde ik graag eens zelf zalm roken, komt dat even mooi uit .

??n zalmzijde gescoord bij de Hanos, flinke jongen van 2KG. Komt van zalmen van 4-5kg, kost nu 11?/KG excl.

ff7b39005360bb34923356f24e9bfa32.jpg


Gisteren in de pekel gezet, combi van zeezout en basterdsuiker. Had geen schaal die groot genoeg was, dus dan maar de ovenschaal gebruiken.

c2486bb32b597edaf2c3ea891bab9b04.jpg


Snijplank en paar flessen water erop gezet, nu afwachten. Vanavond spoelen, en dan 24u later een nachtje in de rook.

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Veel plezier alvast! ;)
 
SilverFox zei:
Veel plezier alvast! ;)
Thanks!

De pekel heeft z'n werk gedaan, nu staat hij weer in de koelkast om lekker te drogen:

e529d7e65340c6676e6d2f303a6dd113.jpg


ff68d833efac18ac9b8eb0a8ffb7f63a.jpg


Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Beetje bijgesneden en in de rook gelegd. Wordt de eerste keer dat ik mijn AliExpress CSG gebruik, dus durfde het niet aan om in de nacht te roken.

Zalm voelde na 12u drogen al mooi droog en plakkerig, dus durfde het wel aan nu.

8fc1bb8487cba17357065a125dc6dfdf.jpg
ecb7229dd7bc94d7b08ef551828ac1c7.jpg
f95c1ddd5086fe33180bcb7de679002f.jpg
64741d1b95c2187f916cd19382cea8a3.jpg


Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Vanwege de aankomende regen m'n uds maar het even een mooi aluhoedje gegeven. Hij begon gelijk complottheorie?n te spuien over aliens en area51
ef54065bae7642a0923b2ce7ad790a9b.jpg


Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Ziet er al mooi uit, we hadden het er hier thuis afgelopen weekend nog over dat het weer tijd wordt om een zalmzijde koud  te roken.
Ik hoop dat je CSG aan blijft, ik zie dat je rookmot gebruikt dat gaat bij mij altijd uit ik gebruik daarom rookmeel dat vinden CSG's meestal fijner.
 
Ewald zei:
Ziet er al mooi uit, we hadden het er hier thuis afgelopen weekend nog over dat het weer tijd wordt om een zalmzijde koud  te roken.
Ik hoop dat je CSG aan blijft, ik zie dat je rookmot gebruikt dat gaat bij mij altijd uit ik gebruik daarom rookmeel dat vinden CSG's meestal fijner.

Tot nu toe houdt hij het goed vol! Ik heb axtschlag sawdust (beuk) gebruikt. Is een beetje een combi van mot en meel lijkt het, een deel was namelijk zo fijn dat het door de CSG heen viel bij het vullen.

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
 
Lekker hoor. Ik heb mijn voorraad ook weer op. Vorige week het laatste stuk uit de vriezer gehaald, wordt tijd dat ik ook weer een nieuwe voorraad maak.  :)
 
Zojuist even gecontroleerd, still going strong!

Na 7u echter nog aanzienlijk meer rookmot  dan ik had verwacht, kan de CSG ook te langzaam branden en dus te weinig rook afgeven?
b0ef4c2b10f486cd9218795ce08b8d29.jpg


Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Goed idee. Seizoen begint weer te komen om koud te roken.
Wat verse dille en citroen zest is een mooie toevoeging. :p
 
R@lph zei:
Wat verse dille en citroen zest is een mooie toevoeging.

Wilde hem de eerste keer vrij neutraal houden, maar ga ik zeker proberen!

Zalm inmiddels uit de rook en in de vacu?m! Kon het niet laten om toch al even te proeven, nu al heerlijk!

2911819b573fa060e66ef019b298e43c.jpg


24b4f8d53f4e191f4f9b4ef484ea3328.jpg


614418fc478dc304610797163fbe6d37.jpg


Zouden jullie het deel wat ik voor zondag wil gebruiken nog invriezen? Of kan ik die gewoon in de koelkast bewaren tot zondag?

Ben toch niet helemaal happy met deze rookmot, welke gebruiken de anderen hier?

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
 
Koud gerookte zalm, heerlijk !!!
 
Ziet er heerlijk uit.
Gelukkig is de CSG tussentijds niet gedoofd.
 
Ewald zei:
Ziet er heerlijk uit.
Gelukkig is de CSG tussentijds niet gedoofd.
Thanks! CSG is uiteibdelijk helaas wel een keer gedoofd, en niet alle mot was helemaal opgebrand. Welk rookmeel gebruik jij?

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk

 
Ik gebruik de mot van Weber. Mooie fijne mot die goed blijft branden. Bewaar mijn mot ook binnen ipv in de schuur.
 
wijmaar zei:
Ewald zei:
Ziet er heerlijk uit.
Gelukkig is de CSG tussentijds niet gedoofd.
Thanks! CSG is uiteibdelijk helaas wel een keer gedoofd, en niet alle mot was helemaal opgebrand. Welk rookmeel gebruik jij?

Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk


Beukenmeel van Vuur en Rook.

 
Ik ben echt dol op koud gerookte zalm, wat een feestje om te doen en een genot om te proeven!
 
Terug
Bovenaan Onderaan