BasBQ
Beef en Steak

Of we een voor een feestje wilden koken....

 
 
 

Bart1978

Pitmaster
Berichten
702
Enkele weken geleden kregen ik en mijn maat de vraag of we voor een verjaardag wat vlees wilden bereiden. Er was vernomen dat we wel van barbecueen hielden. Uiteraard waren we bereid om aan de vraag te voldoen. Het gaat om een feest met 20 gasten, maar alleen hamburgers gaat uiteraard niet als bbq liefhebbers.
Al snel werden de wildste plannen gemaakt. Enkele gerechten stonden vast: pulled pork, burnt ends en moinkballen. Daarbij kwam nog Danbras sate en dan toch maar de hamburgers. Dit alles bereid op mijn nieuwe UDS en de vertrouwde offset smoker in de tuin van de jarige.

De pulled pork en burnt ends vrijdag klaar maken en ter plekke opwarmen, de rest op lokatie klaar maken.

Vandaag (woensdag) het vlees ontvangen en gaan de voorbereidingen beginnen. Uiteraard beginnen met de danbras.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
 
Kippendij blokjes liggen in de marinade. De komende dagen elke paar uur even lekker masseren en draaien. Vrijdag zijn de procureur en buikspek aan de beurt.
cfce60791bd1479a041419769ac0004b.jpg
80574b6143e93b6c5875ef2ba24f680c.jpg
77f5754c279cff045ba9b99d80b0b4eb.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Bart1978 zei:
Kippendij blokjes liggen in de marinade. De komende dagen elke paar uur even lekker masseren en draaien. Vrijdag zijn de procureur en buikspek aan de beurt.
cfce60791bd1479a041419769ac0004b.jpg
80574b6143e93b6c5875ef2ba24f680c.jpg
77f5754c279cff045ba9b99d80b0b4eb.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
Oe dat buikspek heeft echt een lekker vetgehalte mmmmmm


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Oe dat buikspek heeft echt een lekker vetgehalte mmmmmm

Buikspek lijkt op de koks!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
[/quote]



Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Bart1978 zei:
Oe dat buikspek heeft echt een lekker vetgehalte mmmmmm

Buikspek lijkt op de koks!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk



Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
[/quote]
Zo nou en of


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Nu tijd om de procureur in de rub te zetten.
Voor ik hem uit de koelkast haal eerst even de kippetjes een massage gegeven zodat de marinade zich weer goed verdeelt.

Dan de rub (uiteraard noskos) aanbrengen, goed op z'n plek gehouden door een laagje Franse mosterd.

Daarna weer lekker strak in folie wikkelen en terug de koelkast in.
0e56007ae177d73a231927a37849ded9.jpg
da20940fdceee4e02ed3fcd203ce76ed.jpg
3b57cf7d82b2d7c045962c78962d2991.jpg
6aec9d941635e2440d0fa0833dbaec9a.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Iets eerder dan gedacht, maar om half vijf ging het vuur aan. Ik was toch al wakker... Nu langzaam de Q  op temperatuur laten komen. Tussen het houtskool een mooi stuk appel hout gelegd voor de heerlijke smaak. Past mooi bij de spray die straks over het vlees gaat

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
11cd0b5b789344e24f22e7b003d25f7f.jpg
 
En dan het grote moment. Om half zes in de ochtend gaat de procureur van 2.5 kilo op de UDS. vandaag op het onderste rooster, later op de dag komen op het bovenste rooster nog buikspek blokjes te liggen voor de burned ends.

Over een uur of twee of drie eens sprayen met appelsap en appel azijn. Tegen die tijd is het buikspek gesneden en gerubbed en gaan die er ook op
fa2077fff2d99b198352f0e6331f582f.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Oh heerlijk bezig! Ik mag eerdaags voor zo'n 25 man aan de slag, maar dan ook voor 2 dagen.
Voorbereiding is alles idd; Menu is klaar, boodschappenlijst is gemaakt, nu nog plan voor inkopen en voorbereiden maken.
 
Lekker bezig hoor!
 
En dan nu tijd voor de burnt ends. Een heerlijk uitziende MAGERE () buikspek van 3 kg in blokken gesneden en in de rub gezet. Het past gelukig allemaal precies op het rooster. En nu weer 3 uur geduld hebben....
Helaas is mijn spuitflesje voor het sprayen defect. Dus deze keer doen we het zonder.

De temperatuur van de procureur loopt nog gestaag door. Maar ik heb me er vaker op verkeken. Straks komen we in de zone en gaat het echte lange wachten beginnen
7efb28e01769387f95e773eb4da90ac4.jpg
7771e777586420bf15d1ddd7c0a0b20b.jpg
dc90b5ac995aeef025d47c3211dc154f.jpg
7b79d891a1d1dae0407d1b2ed9b47321.jpg
b31de0276185b863c6a6d605cc8d222a.jpg
6ffab7e80259576e0871634402922eb8.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Heerlijk, het ziet er goed uit!

Ik mag 1 juni weer los voor 30-40 personen. Morgen starten met 9 kg pulled pork (3 stuks procureur), terugkoelen en invriezen voor 1 juni. Op 1 juni zelf een grote partij spareribs bereiden.
Ik kan echt genieten om voor zoveel personen los te gaan!
 
Jowi zei:
Heerlijk, het ziet er goed uit!

Ik mag 1 juni weer los voor 30-40 personen. Morgen starten met 9 kg pulled pork (3 stuks procureur), terugkoelen en invriezen voor 1 juni. Op 1 juni zelf een grote partij spareribs bereiden.
Ik kan echt genieten om voor zoveel personen los te gaan!
Het is heerlijk. Anderhalf jaar geleden een keer voor 35 man pulled pork gemaakt. Was 10 kilo procureur. Die heb ik toen op mijn offset klaargemaakt. Hels karwei achteraf. Van 23 :00 tot 20:00 bezig geweest eind december... elk kwartier er heen. Maar heb er elke minuut van genoten. Zeker toen de schalen leeg weer terug kwamen

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Kwart over 1 de procureur van de Q gehaald. Pulled pork is klaar. Nu een uur rusten tot ik kan pullen.  De burnt ends zijn in de saus aan het sudderen en mogen nog een uur op de uds liggen.
Inmiddels een stapel hamburgers gemaakt en de ballen gedraait voor de moinkballs. Die gaan we nog in spek rollen en morgen garen op de offset

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
2f49cc843f047625dfed88a504c1b7f5.jpg
 
Wordt een top feestje, kijk al uit naar de vervolg foto?s
 
helaas heb ik door de drukte wat nieuwe posts laten liggen, maar het feest was een succes!
mede door de drukte ook weinig foto's gemaakt, maar alleen maar tevreden "klanten" rond de barbecue gehad.
bij het zien van de foto's van de pp en burnt ends had de organisator nog wel bedenkingen, "dit is al verbrand, kan toch niet eetbaar zijn"
De foto's zijn op de telefoon ook wel een stuk donkerder dan in het echt.
gelukkig veranderde die mening meteen na het proeven van de gerechten.
we zijn begonnen met de helft van de burnt ends, helft van de pp en de helft van de sate, binnen 20 minuten waren de schalen leeg!!

hierna de rest gemaakt, aan het eind van de avond was er nog een minimale hoeveelheid over en konden de meeste mensen niet meer opstaan omdat ze zoveel gegeten hadden. een groter compliment konden we (we zijn overigens GuusDupon en ik) niet krijgen.
althans dat dachten we....
Maandag kreeg ik al een telefoontje of we over 3 weken de barbecue niet over wilden doen, er staat dan een buurt barbecue gepland en de gerechten vielen zo goed in de smaak dat ze ons daar ook graag bij wilden hebben!!

nog een beetje in de wolken na zoveel complimenten en nog zekerder dat we goed bezig zijn gaan we dus lekker door met de bbq en nieuwe recepten proberen. ondertussen wat aanpassingen aan de offset maken, er komt een heat deflector in en ik ga de schoorsteen verplaatsen. hiervan zullen waarschijnlijk ook nog wel berichten op het forum komen.

bedankt voor het lezen en excuses voor het gebrek aan fotos van de bereiding! volgende keer komt hier verbetering in!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan