BasBQ
Beef en Steak

Topvent kamado.

 
 

Brecht

Gemarineerd
Berichten
1.113
Dag medeQers,

Ik begin mij toch af te vragen hoe je het best een topvent van een kamado (hier een primo xl maar volgens mij is er niet veel verschil met andere merken) schoon kan maken. Aangezien ik meer en meer problemen krijg dat de schijf vast zit door de roetaanslag/vetaanslag.

Hoe doen jullie dit en heeft er iemand een gouden tip?

Verstuurd vanaf mijn SM-T585 met Tapatalk

 
https://youtu.be/G2y4aJCW-HE

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 
Ik zou het alleen niet in de oven seasonen, maar op de BBQ. komt een behoorlijke (stank) lucht ala frietkot vrij.
Het schoonmaken doe ik met  RVS schuurwol (of brillo) en een gewoon schuursponsje, een staalborstel kan ook maar vind ik vaak wat grof.
 
Jij heb ook een primo Edwald, heb je dan geen last dat het naamplaatje op de topvent beschadigd raakt?

Verstuurd vanaf mijn SM-T585 met Tapatalk

 
Ik volg dit even. Mijn BGE margietschijf kan ook wel een opknapbeurt gebruiken. Plus Mn handvat is gebroken. Gelijk een reden om de restanten weg te slijpen en alles op punt te zetten.
 
als je voelt dat hij vast begint te zitten gewoon laagje crisco erop.
Is bij mij telkens de oplossing geweest.

Na het gebruiken zet ik de keramische dop er op en de topvent in de BGE op het rooster.
Dit als de Q nog warm is, dus direct aan het einde van de sessie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan