BasBQ
Beef en Steak

Low and slow stracotto

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.708
Vandaag een recept nagemaakt van

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=15836.0

Gisteravond het vlees al gesneden bloem zout peper ui en knoflook er al bij in een ziplock zal gedaan .

Ingredi?nten


1 kilo doorregen rundvlees
2 eetlepels Bloem
6 tenen knoflook gesnipperd
2 eetlepels paprikapoeder
zout
peper
200 gram spekplakjes . Pancetta is Italiaans spek maar ontbijtspek gaat ook prima
500 ml tomatenblokjes of stukjes
verse tijm (3/4 takjes)
4 blaadjes laurier verse heb ik gebruikt
6 a 8 uien gesnipperd
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
2 (winter) wortelen in stukjes gesneden
4 stengels bleekselderij geschild en in stukjes
2 rode paprika's in stukjes
10-12 sjalotten in grote stukken

De bodem van de DO bedekken met ontbijtspek had er ook wat bacon van mijzelf bij gedaan. Daar het vlees bovenop daar weer de oregano,basilicum,tijm,laurier en de tomatenblokjes.
Nu de Do op de joystick een uur later rode wijn erbij ongeveer een halve liter.
Uur later de wortels en bleekselderij na ongeveer 2,5 uur de sjalotten toegevoegd.
Daarna de paprika er nog in .
En nog even laten sudderen.
Was het lekker heerlijk alleen een beetje pittig had pittige paprikapoeder gebruikt inplaats van zoete
Hadden er spaghetti erbij.
Had het om 12 erop gezet en rond 18.00 was het klaar.
Maar foto?s zeggen meer.
54a1ce71284735ccf27d1d93ed6ab920.jpg
ab43144cd0db9e3162cb7fffb700bfa1.jpg
0c6bd99111738a6b2e027f62b9c627c0.jpg
d665809f1eadfc5044fa7d71108b615b.jpg
b2fe09c3bd69eb11404f73db736fdf0d.jpg
8b05d14fc4bb149b08e1d1b5b7dc98e4.jpg
ae69e38f273ddc7442e40e421957b0cb.jpg
1c4a9bd4207e94b6cafe9da80ca13e49.jpg
f2d9edce80641c9d98092ea227d7519d.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan