BasBQ
Beef en Steak

Spareribs 19 september 2019

 
 
 
 

Marcel

Pitmaster
Berichten
824
Twee verschillende rubs gebruikt. Op binnen en buiten kant.

"3-2-1" methode. Super stabiel op 107 over de hele run. Ribben bij 68c kern en mooie bark ingepakt met roomboter, basterdsuiker, appelsap en honing. Daarna nog ruim een uur op de Q. Zat uiteindelijk op 7 uurtjes.

Garing en smoelwerk was top. Smaak was iets te zout, ik denk doordat ik ze na de pekel nog heb ingevroren.

Heerlijk in de tuin gegeten met elkaar op deze mooie herfstdag.

Hieronder nog wat foto's ter vermaak.

7a63801f6840291feb08967b54c27b15.jpg
 
Lekker hoor.
Maar als ik het goed begrijp, eerst gepekeld en daarna in de rub?
Dan snap ik dat het aan de zoute kant Is.
 
Ja, inderdaad deze rubs hebben beiden ook al zout in zich...
Hier heb ik niet bij stilgestaan. Ik denk dat ik het daar heb laten liggen. (Ze waren wel erg lekker hoor maar gewoon net iets te zout.)

Eigenlijk maak ik rubs altijd zelf (en koop ze zelden kant en klaar). Mij favoriet voor Spareribs zijn "Kansas City dry Rub" of "Memphis Dust" deze zijn eenvoudig te maken en hierin ben ik vrij met de hoeveelheid zout om te gaan. In de Memphis Dust zit zelfs geen zout.

Al met al, als je eenmaal "de lekkerste" spareribs hebt gehad weet je dat pas na de spareribs die komen gaan. Als je je spareribs wil perfectioneren in smaak, garing, kleur en tijd is het handig een "logboekje" bij te houden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan