BasBQ
Beef en Steak

Kip: Kippendijen Pizzaiola

 
 
 
 
 

Jet

Gemarineerd
Berichten
1.773
DSC_5813.JPG


Pizzaiola is een heel oud Italiaans recept, elke Italiaanse familie heeft zijn eigen variant.
Dit recept kan in principe met ieder stuk vlees worden gemaakt.
Wij vonden het met kippendijen bijzonder lekker, en is een blijver

- 2-3 Kippenpoten ontbeend
- 1 teen Knoflook zeer fijn gehakt
- 1/2 tl. Sambal Oelek of een half rood pepertje fijngesneden.
- 1 blik gekruide tomatenblokjes (400gr. Elvea!)
of 1 blik tomatenblokjes naturel en zelf kruiden met 1 tl. Gedroogde Basilicum, 1 tl. gedroogde Oregano, snufje zout.
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 3 el. Groene Olijven met piment (+/- 12 stuks) in plakjes
- 2 el. Kappertjes
- 3 takjes verse Rozemarijn (heel)
- 200 ml. droge witte Wijn (Inycon, Pinot Grigio)
- Paar slagen vers gemalen zwarte Peper
- 4 el. Zilveruitjes (+/- 16 stuks, van Hak, deze bevat namelijk geen sacharine)
- 1 Bol Mozzarella (Galbani) in plakken gesneden.
- Gremolata als topping/garnering

( Voor de Gremolata: 1/2 tot 1 bakje verse Peterselie, rasp (zest) van 1 Citroen, 1 teen knoflook, dit alles met elkaar zeer fijn snijden/hakken)
Dit is natuurlijk veel te veel om in zijn geheel op de schotel te doen, de rest kan in een bakje in de vriezer.

De hele! Ontbeende kippenpoten kruiden met peper/zout of kipkruiden. Wij gebruiken Verstegen Spareribkruiden. Maak de BBQ gereed voor indirect op 160 gr.C gaar de kippen 45 minuten. Maak ondertussen de saus: Verwarm in een steelpan de tomatenblokjes, witte wijn, ? kipbouillonblokje, knoflook, sambal, olijven, kappertjes, zilveruitjes, rozemarijn, breng op smaak met wat vers gemalen zwarte peper en breng het geheel even aan de kook, en haal de pan dan van het vuur.
De gegaarde kippen eventueel kort direct grillen en in een vuurvaste schaal leggen..
Giet hier de saus overheen en verdeel de plakjes Mozzarella erover.
Zet de schaal indirect op de BBQ en laat deze 50 minuten pruttelen op 160-170 gr.C de Mozzarella is dan mooi verkleurd.
Schep op ieder bord een stuk kip met wat saus en garneer met de gremolata naar smaak.
Je kan dit gerecht eten met verse pasta maar met sneetjes chiabatta is hij ook overheerlijk.
Erbij een salade naar keuze, in ons geval een geraspte komkommersalade.


DSC_5784.JPG


DSC_5788.JPG


DSC_5790.JPG


DSC_5793.JPG


DSC_5799.JPG


DSC_5800.JPG


DSC_5803.JPG


DSC_5812.JPG


DSC_5816.JPG


DSC_5817.JPG
 
Laatst bewerkt door een moderator:
En bedankt he! :) kwijl loopt langs me mond en weer iets voor op de lijst.
 
lijkt me helemaal lekker
 
Jummie!! =P~
 
Terug
Bovenaan Onderaan