BasBQ
Beef en Steak

Dammers... zeer matige kwaliteit

MACS

Sprokkelaar
Berichten
47
Ik ben sinds de aankoop van mijn bastard in september vorig jaar aan het experimenteren met verschillende houtskool, oa pitmaster quebracha, black ranch argentina, the bastard en nu dan ook maar eens dammers.. in tegenstelling tot wat ik hier lees vind ik het niet zo makkelijk aan te steken en zijn het ook helemaal geen grote stukken... dat wil zeggen de onderste helft van de zak is gruis..

Wat adviseren jullie als allround kolen, en weinig gruis in de zakken (ik weet dat dit afhankelijk is van transport)?
 
Ik vrees dat je pech hebt gehad? Ik heb hier 2 zakken Dammers staan en die zijn gewoon top.. kan niet anders zeggen. Gaan makkelijk aan en mooie grote stukken in de zak

Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk

 
Dat is wel apart inderdaad....

Dammers en Peko (FireUp, grote gele zak met zwarte opdruk) doen het hier erg prettig... Prima geschikt voor zowel pizza en pulled pork tot en met appeltaart en broodjes.

Ondanks dat ik nog anderhalve zak Dammers heb liggen, gisteren Peko ingekocht bij de Hanos (aanbieding). Uit mijn hoofd heeft ook Bauhaus deze tegenwoordig ook in het assortiment.
 
Ik ben zelf erg te spreken over black ranch maruba kuba.. dit is een harde houtskool dus brand ook niet zo snel op, dit vind ik namelijk het nadeel van fire up en dammers houtskool.. buiten het sneller opbranden ben ik altijd wel tevreden over de kwaliteit van beide
 
Gewoon pech gehad, ook ik heb soms wel eens een mindere zak Dammers met wat meer gruis, of met niet goed gepyroliseerd houtskool.
Maar dat hebben andere merken ook.

Ik vind Dammers nog steeds de betere "allround" houtskool.
Marubu Kuba van BR is ook goed, en brandt zonder nare luchten, alleen vind ik deze meer geschikt voor L&S en er blijft te veel as liggen op de overgebleven niet opgebrande
houtskool, het opstarten met Marabu duurt aanzienlijk langer dan met de zachtere Dammers
 
Dank voor jullie replies! Voor de duidelijkheid ik koop steeds meerdere zakken van hetzelfde merk/type, maar dammers heeft mij nog niet overtuigd.. peko ga ik proberen. Mensen tevreden over houtskool.nl?
 
Ik heb nu Black Ranch south africa in gebruik.
Houtskool van acacia, net als dammers.
Hoe dat zit weet ik niet maar het zou zomaar eens hetzelfde spul kunnen zijn in een andere zak...maar ik ben vooralsnog heel tevreden, terwijl ik met dammers ook wel regelmatig een zak heb gehad die er doorheen vloog vwb verbruik.
 
Ik gebruik veel Peko/fire-up. De gele zakken van 10kg. Komen van de Sligro. Zijn daar regelmatig in de aanbieding. Ik vind ze heel fijn in gebruik. Heel snel aan. En geven geen rooksmaak oid af. En m?n maat kan ze gewoon mee nemen voor me.
Dammes heb ik ook gehad. Daar moet ik wel een eind voor rijden.

Ik heb tot nu toe nog geen enkel merk gehad waar geen gruis onder in de zak zit.
Slecht verkoold houd kom ik ook tegen en zelfs stenen. Of sliertjes van big-bags.
Dit is de reden waarom in mijn BBQ?s altijd met de hand vul. En zo de ongewenste stukken er uit filter.
 
Bram zei:
Ik heb tot nu toe nog geen enkel merk gehad waar geen gruis onder in de zak zit.
Slecht verkoold houdt kom ik ook tegen en zelfs stenen. Of sliertjes van big-bags.
Dit is de reden waarom in mijn BBQ?s altijd met de hand vul. En zo de ongewenste stukken er uit filter.

Ik doe dat precies zo! Maar dan veelal met Dammers. Overigens kun je die ook (via maat) van Sligro meebrengen hoor.
 
Sander72 zei:
Ik doe dat precies zo! Maar dan veelal met Dammers. Overigens kun je die ook (via maat) van Sligro meebrengen hoor.

Ok. TNX voor de tip. Mn maat werkt wel in Belgi?. Weet niet of dammers daar ook te verkrijgen is. Zal eens na vragen.
 
Altijd met de hand inderdaad, voorkomt naast bovenstaande dat het gruis in je bbq komt (en eventueel de luchtgaten vol komen te zitten).

Heb Black Ranch destijds ook bij de Sligro vandaan gehaald :)

Is Peko/Fireup tegenwoordig Carbo?

Black ranch artnr: 075233
Dammers artnr: 944160
Carbo artnr: 393819
 
Hier ook altijd de gele zakken van de Hanos. Een keer een misser gehad met een zak met alleen maar kleine stukjes. De Hanos een mailtje gestuurd en netjes een nieuwe gekregen.
 
Hier ook goede ervaringen met dammers, kijk wel altijd of het een nette zak is.
Als de zak al flink ?beschadigd? is dan zit er meer gruis in. Maar dat hebben andere merken ook
 
Ik ben recent overgestapt naar Dammers en kan niet anders zeggen dan dat ik het echt zeer positief verrast ben. Tot nu toe twee zakken gebruikt en merk echt het verschil in zowel branden als smaak ten opzicht van de Grizzly Grills
 
Terug
Bovenaan Onderaan