BasBQ
Beef en Steak

Gedroogde ham en spek

H

Hilfire

Gast
Vorige week heb ik hier net over de grens een half varken gekocht en geslacht (voor 2 euro per kilo kon ik hem niet laten liggen).
Ik heb er verschillende spareribs uit geneden en van de hieltjes en afsnijdsels een GROTE ketel (+/- 30 liter) erwtensoep gemaakt zo'n beetje de hele familie blij mee gemaakt.
De spareribs liggen te wachten in de diepvries totdat ik ze besluit op te bikken.
Ik heb verschillende mooie stukken vlees eruit gesneden waaronder een mooi stukje spek en ham om koud te roken en te drogen.

Vorige week in de pekel gedaan en vandaag eruit gehaald afgespoeld en droog gedept, daarna weg gehangen om een paar dagen te drogen.
Ik vraag van de week even aan mijn oom of die het vlees wil roken die heeft er namelijk ervaring mee (ik nog niet en wil het niet direct verprutsen)
Dan een paar weekies laten drogen en dan.....LEKKER!!!! (hoop ik).

Hier wat foto's hoe ze in de pekel lagen en opgehangen.
Als ze gerookt zijn volgen er meer foto's en van het eind resultaat natuurlijk.

 
Sorry de foto's volgen nog ik heb geen idee hoe ik die moet plaatsen.
 
Spek1.jpg

Spek2.jpg

Spek3.jpg


Hier zijn ze dan.
De rest volgt nog.....
 
Dat belooft wat Frank! Ben benieuwd naar het resultaat.
 
Deze hou ik zeker in de gaten.Tof man
 
Kijk dat zijn de mooiere dingen!
 
helemaal goed, helemaal lekker
 
Ben benieuwd hoe het nu met de ham en spek is.
 
Zie ik het nou goed: heb je die hele bak vol met zout (colorozo neem ik aan?) zitten?
 
Hilfire zei:
Vorige week heb ik hier net over de grens een half varken gekocht en geslacht
Eerst gekocht, en toen geslacht? ;)
 
Lekker
 
topic van november 2011 weer nieuw leven  ;)
 
RedFox zei:
topic van november 2011 weer nieuw leven  ;)

En de topic starter is al een jaar niet meer actief! 
 
idd, ik vrees dat Dominique dan ook heel lang zal moeten wachten op een antwoord...
 
Die ham zal nu wel rijp zijn! Pekelen in een metalen bak lijkt mij niet fijn.
 
Vuurvlieg zei:
Die ham zal nu wel rijp zijn! Pekelen in een metalen bak lijkt mij niet fijn.

Als het de juiste kwaliteit RVS is maakt dat niets uit toch. In de voedingsindustrie gebruiken ze ook niets anders.
 
RedFox zei:
idd, ik vrees dat Dominique dan ook heel lang zal moeten wachten op een antwoord...
Blond he ( nou ja vroeger) , ik let ook nooit op dat soort dingen....
 
Dominique zei:
RedFox zei:
idd, ik vrees dat Dominique dan ook heel lang zal moeten wachten op een antwoord...
Blond he ( nou ja vroeger) , ik let ook nooit op dat soort dingen....

Ach, maakt niet uit, iedereen heeft wel eens van die momenten ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan