BasBQ
Beef en Steak

Tips krokante zwoerd

Wat ik ooit van een (chinese) collega heb begrepen en zoals ik het dus doe...  is met een speciale vleesprikker (pork-needle uit de toko)  heel veel kleine gaatjes in het vel prikken. Zorg ervoor dat de gaatjes het vlees niet raken, maar alleen in het vel zitten.  Dan leg je hem op een rooster boven de gootsteen en dan overgieten met kokend water. Dan zie je alle gaatjes opentrekken.
Helemaal droogdeppen en daarna in de koelkast verder laten drogen.

De volgende ochtend later haal je hem uit de koelkast en snijd er allemaal ruiten in. Daarna bedek je het hele vel met een dikke laag zeezout. De marinade gaat in een overschaal en daar leg ik de vleeskant in. Dan weer terug in de koelkast tot het moment van bakken.

Uit de marinade en met zout en al op de BBQ. Na ongeveer 1,5 uur van de BBQ af. Zout eraf en weer terug en verder afbakken tot de korst mooi bruin gebubbeld is.

 
Dank je, die gaatjes daar ga ik de volgende keer eens een poging mee doen. De rest van het proces ziet er ongeveer hetzelfde uit als ik gedaan heb.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Gaatjes prikken in de zwoerd, daarna inwrijven met baking soda. Dat een nachtje laten staat. Volgende dag afspoelen. Zouten en op de barbecue. Kijk even naar het porchetta recept hier op het Genootschap.
 
Terug
Bovenaan Onderaan