BasBQ
Beef en Steak

Charlotte cake

 
 

Spiffs

Pitmaster
Berichten
627
Niet van de bbq, maar wel een lekkere afsluiter
IMG_3188.jpg

Charlotte cake

ingredienten:
2 rolcakes
100cc Sinaasappelsap
160cc witte wijn
70 gr suiker
2 eierdooiers
5 blaadjes gelatine
300 cc slagroom
1 blikje mandarijnschijfjes

Week degelatineblaadjes in koud water

Neem een halfronde schaal en bekleed deze met huishoudfolie

Snij de rolcake in dunne plakken en bekleed de schaal hiermee.
IMG_3175.jpg


Verhit de sinaasappelsap, wijn, suiker en eidooiers, roer goed tijdens verhitten.

Haal de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los die al roerend op in het mengsel.

Laat het mengsel een heel stuk afkoelen richting kamertemperatuur.

Klop de slagroom goed lobbig en spatel dit door het mengsel heen.

giet het mengsel in de kom, vul de kom niet helemaal.

Leg een laag mandarijnschijfjes op het mengsel en giet er nog wat van het mengsel overheen.
IMG_3176.jpg


Maak nu een bodem van nog meer cakeplakjes en laat het minimaal 1 nacht opstijven in de koelkast.
IMG_3177.jpg


IMG_3180.jpg


Seveer als dessert,


Eet smakelijk
 
Nee he, ik probeer van de toetjes af te blijven  :eek:
Maar deze ziet er ongelofelijk lekker uit en ook een beetje moeilijk, maar dat is ie dus helemaal niet?
Lijkt het midden een beetje op chipolata?
 
Feestelijk en niet te moeilijk. Een keertje doen dus.
Dank voor het recept!
 
Hij is mooi Marc!!! Bedankt voor het recept!
 
Verhit de sinaasappelsap, wijn, suiker en eidooiers, roer goed tijdens verhitten.
Bedoel je daarmee dat je het aan de kook moet brengen.
 
Oke bedankt,

Ik ga zo even boodschappen doen.
 
Ik heb hem ook gemaakt,maar vond de wijn te over heersend.
Ik ga hem nog een keer maken,maar met minder of zonder wijn.

 
Ik heb ook het kleine flesje gebruikt van AH.
En ik heb maar 1 foto.En daar is ie niet af. :(

Charlottecake001.jpg
 
Ga dit komend weekend ook maar eens proberen, zondag bqq ter ere van m'n 30e verjaarsdag :D
Nou nog hopen dat het weer een beetje meewerkt...
 
Hier ook gemaakt, wijn overheersend?, absoluut niet ,hij was eerlijk waar heerlijk, dit is een blijvertje!!:D

Bedankt voor het recept Spiffs.
 
Ik geef het niet op hoor,ga het nog een keer maken.
Kijken hoe de smaak dan is.
 
Spiffs zei:
Leuk, maar waar zijn de foto's? ;)
Vraag me toch af wat er bij Mike anders is gegaan.....

Foto`s?, nou... toen ik een hapje had genomen was ik helemaal van de wereld...
Toen ik weer was bijgekomen.... Juist..:D

Was ie op... :'( :'(
 
maurice70xx zei:
Spiffs zei:
Leuk, maar waar zijn de foto's? ;)
Vraag me toch af wat er bij Mike anders is gegaan.....

Foto`s?, nou... toen ik een hapje had genomen was ik helemaal van de wereld...
Toen ik weer was bijgekomen.... Juist..:D

Was ie op... :'( :'(

Bij jou ook al?
Had hier ook 12 man zitten, alles was meteen na het aansnijden foetsie...
 
Blacklegend zei:
maurice70xx zei:
Spiffs zei:
Leuk, maar waar zijn de foto's? ;)
Vraag me toch af wat er bij Mike anders is gegaan.....

Foto`s?, nou... toen ik een hapje had genomen was ik helemaal van de wereld...
Toen ik weer was bijgekomen.... Juist..:D

Was ie op... :'( :'(

Bij jou ook al?
Had hier ook 12 man zitten, alles was meteen na het aansnijden foetsie...

En zo hoort het ook:)
 
Ik wilde deze vandaag maken en las toen "minimaal 1 nacht in de koelkast zetten"....
Tja, dat lukt niet om 13:00 als je om 18:00 wilt eten...
Dussss snelle inventarisatie van de kast gemaakt en daar kwam deze uit!
Ook echt yummie!

abktcl.jpg


Kwark-Cakerol-Toetje

Ingredi?nten:
1 Cakerol Aardbei
250 gr kwark
Scheutje citroensap
90 gr suiker
1 zakje klop klop
125 ml Melk voor klop-klop
1 zakje vanillesuiker
6 gelatine blaadjes

Week de gelatine in ruim water. Bekleed een bakvorm met huishoudfolie. Snij de cakerol in dunne plakjes en leg deze op het folie, bekleed ook de randen van de vorm.
Meng de kwark met de suiker, vanillesuiker en citroensap en klop de klop klop stijf met melk.
Verhit 2 el water in een pannetje en los de gelatineblaadjes hierin op. Voeg de gelatine bij de kwark en schep de klop klop erdoor. Giet het mengsel op de cake in de vorm. Leg de laatste cakerol plakjes over het mengsel zodat je rondom cake hebt. Dek af met folie en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Bedankt voor de inspiratie Spiffs!
 
Terug
Bovenaan Onderaan