BasBQ
Beef en Steak

Smokey's Beer Can Chicken eerste keer!

 
 

Jeroen84

Tondelzoeker
Berichten
11
Vandaag maar eens voor het eerst kip op een bierblikje maken na het recept van Smokey Goodness 1..
Met een takje tijm op de kolen en een handje vol appelhout.
Nu alvast een heerlijk kruidenjasje aangetrokken!!
904d13d33cd123c22718726b32c321a2.jpg
c49198bd621366142e59a1392b9d4f2e.jpg


Het is zover!!!
De kip staat lekker warm te worden!
De Kamado op 170? dus tot over ongeveer een uurtje
bdc699e7cf6d654a0b8a4d371dbec7cb.jpg



Hij was echt perfect gelukt!!
De vleugeltjes waren heerlijk krokant en niet te droog!
En verder heerlijk sappig en top gekruid!
Kortom dit ga ik zeker vaker maken!!!
519c91e43fab84a90c6199b14b449299.jpg
64d0364124cc0ee8ba8033879567f767.jpg
 
Lekker.
Stel je voor dat een hele kip net iets teveel voor je Is, dan wil ik best helpen met opeten hoor  :D
 
Ben benieuwd, ziet er goed gekruid uit.
Het enige wat ik niet begrijp is de  "Jezus aan het kruis pose" op deze manier verbranden de vleugeltjes, lijkt mij, of worden in ieder geval droog en hard
 
Ewald zei:
Ben benieuwd, ziet er goed gekruid uit.
Het enige wat ik niet begrijp is de  "Jezus aan het kruis pose" op deze manier verbranden de vleugeltjes, lijkt mij.
Ik hou heel erg van een knapperig "huidje".
En ik hoop dat het op deze manier gaat lukken!!
Over een uurtje zullen we het zien hoop ik!!!

Verstuurd vanaf mijn GM 6 d met Tapatalk

 
Een mooi welkom bij de Tokkies, gefeliciteerd
 
Lekker dat sten wij wel gefeliciteerd met je tokkie  :)
 
Mooie BCC,

Leuk om de vleugels, ala "De Vliegende Hollander" voorbij te zien komen...

Al is het alleen al om er mee te expirimeteren.
 
Die kiep ziet er goed uit. Mooie kleur ook. Zal goed gesmaakt hebben. Ik moet die BCC toch weer eens gaan maken. Gewoon omdat het zo leuk is. En dan lekker broodje pulled chicken van maken
Gefeliciteerd met je tok.
 
Terug
Bovenaan Onderaan