BasBQ
Beef en Steak

Varkenscarré met kruiden en uienchutney (zomercursus Reitse 2010)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.963
P1090201.jpg


Foto Spiffs

Dit is een van de recepten van de zomer bbq cursus bij Reitse Spanninga 2010, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Ingredi?nten:

150 gram varkensfilet per persoon

Bestel bij de slager vlees aan ??n stuk, schoongemaakt. Deze bereiding is eigenlijk vanaf 10 personen (1,5 kilo vlees)
Na de bereiding is het vlees prima koud te eten met chutney.

Grove mosterd
Gehakte kruiden, selderij, peterselie, bieslook, salie, rozemarijn, etc, etc.

Werkwijze:

Doe op het stuk vlees zout en peper.
Smeer het vlees in met mosterd en druk het stuk in de gehakte kruiden.
Besprenkel de kruiden met olie, dit mag gerust een kruidenolie zijn.
Leg het vlees in een vleesmand en stop een kerntemperatuurmeter in het midden van het vlees. Om naar de gewenste 60 graden C te gaan duurt ongeveer 35 minuten.

Gril het vlees indirect op de Q en gebruik bijvoorbeeld wijn en kruiden in het alluminium schaaltje onder het vlees.

Kook de pasta kort en laat deze koud worden. Breng de pasta op smaak met een
basis kruidendressing.

Rode uien chutney:

Genoeg voor 20 porties
- 8 rode uien in snippers of ringen
- 4 tenen geperste knoflook
- 4 eetlepels basterd suiker of rietsuiker
- 2 blaadjes verse laurier
- 2 geritste takjes tijm
- 2 dl rode wijn
- kruidenolie

Werkwijze:

Gebruik een mooie gietijzeren pan. Het deksel sluit de pan hermetisch af en het vocht blijft in de pan en dus ook in het gerecht.
Verwarm de pan 5 minuten op een zacht pitje. Giet de olie in de pan en zweet de uien aan met de laurier, tijm en knoflook. Strooi er suiker op en blus af met de wijn.
Laat de chutney 1 uur zacht stoven. Bewaar de afgekoelde chutney in de koelkast.

Snijd het vlees in plakken en leg het op de koude aangemaakte pasta. Doe er steenkoude chutney op het vlees.

Dit is een heerlijk tussengerecht.

Lekker Ite!!!


 
Mooi gerecht Frits, ziet er chique uit
Bedankt voor het delen
 
Terug
Bovenaan Onderaan