BasBQ
Beef en Steak

Zalm koud roken met CSG

 
 
 
 

R@lph

Kooltjesharker
Berichten
193
De temperaturen zijn weer wat lager dus mooi tijd om zondag een zalm koud te gaan roken.
Vanmorgen bij de Makro twee zalmzijden meegenomen. Eentje voor de diepvries, de andere meteen klaar gemaakt in de bekende pekelmix.

Ingredi?nten;
Zalmzijde: ca 950 gr.
Zeezout ca. 800 gr.
Bruine suiker ca. 400 gr.
Geraspte citroenschil
Verse dille

Dit keer de zalm meteen bestrooid met citroenrasp en dille alvorens de pekelmix eroverheen te strooien.
Ben benieuwd of de smaken beter terug te proeven zijn.

qT0AWcn.jpg


pJdHAGT.jpg


KyOVchl.jpg


En de koelkast in voor de komende 24 uur.

YuU0Ivb.jpg


Wordt vervolgd  :)

Na 24 uur pekel, nog 24 uur drogen.

VwjTHGG.jpg


12 uurtjes roken
5Xo3oLZ.jpg


So2I2q9.jpg


GCaAKUb.jpg


Nu nog twee dagen laten rijpen en we kunnen proeven.

Uk6xqyj.jpg


Smaakte weer prima.
 
Hier staat ook een zijde in de pekel
 
De dille blijft nu wel mooi op de zalm plakken. Goede tip geweest om deze direct op de zalm te strooien.  :)
 
Ziet er goed uit. Ik kom wel mee helpen mer proeven.  :p
 
Die zalm ziet er ff smakelijk uit, schitterend gedaan.................pak pen en papier.....zalmzijde halen.......genoteerd ;) het is hier alweer veel te lang geleden dat we dat gemaakt hebben. Veel plezier met het snoepen maar dat zal wel lukken als ik de zalm zo zie :D
 
lekker hoor
ook hier staat dit hoog op de prio-lijst om het weer eens te doen
 
Hoi r@lph ziet er lekker uit, ik heb gelijk even een vraagje.. dat rek waar de zalm oplegt, waar heb je deze vandaan?? Ik ben namelijk ook opzoek naar zoiets maar weet de naam niet




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
mvdslot zei:
Hoi r@lph ziet er lekker uit, ik heb gelijk even een vraagje.. dat rek waar de zalm oplegt, waar heb je deze vandaan?? Ik ben namelijk ook opzoek naar zoiets maar weet de naam niet

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dat rekje komt van AliExpress af. Is een simpel bbq rooster. Heb deze wel zelf van vier bouten, als pootjes voorzien. Als je zoekt op rvs bbq rooster kom je van alles tegen.

Heb er ook een van Ikea en die is zeker zo handig. Meteen een braadslede + rekje in een. Heeft een mooi grote afmeting en is degelijk.
https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10099053/

 
R@lph zei:
mvdslot zei:
Hoi r@lph ziet er lekker uit, ik heb gelijk even een vraagje.. dat rek waar de zalm oplegt, waar heb je deze vandaan?? Ik ben namelijk ook opzoek naar zoiets maar weet de naam niet

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dat rekje komt van AliExpress af. Is een simpel bbq rooster. Heb deze wel zelf van vier bouten, als pootjes voorzien. Als je zoekt op rvs bbq rooster kom je van alles tegen.

Heb er ook een van Ikea en die is zeker zo handig. Meteen een braadslede + rekje in een. Heeft een mooi grote afmeting en is degelijk.
https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10099053/

Bedankt voor je reactie ik gaat er mee aan de slag


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er smakelijk uit  :)
 
Ziet er goed uit.  Vandaag zijn er bij mij 22 (!) filets van ca 1.5 kg in de pekel gegaan.  :D
En vrijdag hangen we ze in de rook.  Smakelijk alvast
 
R@lph zei:
Dit keer de zalm meteen bestrooid met citroenrasp en dille alvorens de pekelmix eroverheen te strooien.
Ben benieuwd of de smaken beter terug te proeven zijn.
En?
Je kan me niet in deze spanning laten, was het beter op deze manier? :)
 
Lekker zeg, een bereidingswijze die ik nog nooit gedaan heb.
Binnenkort gaan we met wat kerels op forellen vissen en wordt er van mij verwacht dat ik ze "even" klaar maak op de WSM. Ik kan ze vullen en in de aluminium folie grillen. Om deze te roken lijkt me ook wel wat.
Dat kan toch neem ik aan om een soortgelijke wijze.... ?
 
Marcel zei:
Lekker zeg, een bereidingswijze die ik nog nooit gedaan heb.
Binnenkort gaan we met wat kerels op forellen vissen en wordt er van mij verwacht dat ik ze "even" klaar maak op de WSM. Ik kan ze vullen en in de aluminium folie grillen. Om deze te roken lijkt me ook wel wat.
Dat kan toch neem ik aan om een soortgelijke wijze.... ?

Jazeker... is zalig maar kost dus wel wat tijd... drie dagen voor het pekel en rookproces en daarna voor het lekkere nog wel een paar daagjes in vacuum of folie door laten trekken.

Heb je daar geen tijd voor? Dan lekker warm roken door een paar uurtjes te pekelen en dan warm roken met elzenhout of desnoods beuk ofzo. Ook echt zalig!
 
Ok? super gaan we dan ook zeker met onze vangst doen (Warm roken) .
Daar zal tzt zeker een post over voorbij komen,  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan