BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork voor het Knorretje

 
 

BS

Vuurmaker
Berichten
74
Zo vandaag was t dan zo ver. Na een tijdje bij mijn schoonouder te hebben gezeten en alweer een maandje de sleutel te hebben van ons huis, heb ik vandaag pulled pork gemaakt. Ik zit al een tijdje op dit forum maar vanwege mijn appartement (waar ik alleen een kleine smokey joe had), had ik alleen nog maar pulled pork gemaakt in de slowcooker. De Bbq staat regelmatig aan maar ik maak toch het liefste Picanha klaar.

Vandaag vond ik het tijd dat ik het eerste stikkertje achter mijn naam krijg.

Eerst een mooi stuk procureur (1,5kg) ge?njecteerd en ingewreven. Injectievloeistof heb ik hetzelfde als ik altijd in de slowcooker heb gedaan (bouillon, appelsap en een scheut whisky).

728c6e976905779af6dfb1180635a091.jpg
 

Daarna de Q klaargemaakt.
d2b790e114c265d493021ab56359ad89.jpg


De temperatuur is de hele dag een beetje hetzelfde gebleven. Omdat het stuk maar anderhalve kilo was dacht ik bij mezelf: als ik om 10:00 begin dan kan ik om 18:00 makkelijk eten.

Bij 74 graden de glaze er overheen. Als glaze heb ik gewoon Blues Hog bbq saus gepakt (vind ik toch de lekkerste).

070a3386db0e9c2feb933a0a5414316e.jpg

eaa9cc6b6f94d3882b7a337a0f91b7c5.jpg


Ik zei straks toch: ?om 18:00 eten?? Natuurlijk kwam de onvermijdelijke ?stall?. De temperatuur bleef toch wel erg lang hangen op 75 a 76 graden. Om toch om 18:00 te kunnen eten heb ik toch maar besloten om te gaan inpakken. De glaze zat er helaas net te kort op om een perfecte ?bark? te krijgen.

Om 17:20 begon de thermometer toch te schreeuwen. Een mooie tijd zodat het vlees nog mooi kon rusten. Ondertussen even snel de coleslaw uit smokey goodness 1 gemaakt en de saus uit het wedstrijdrecept van Noskos. Hoewel ik zeer stellig ben dat mijn pulled pork uit de slowcooker ook heerlijk is.... Gaat niets boven een goed stuk van de Q, heerlijk gerookt met kersenhout.

Uiteindelijk zag het stuk er goed uit. Helaas lagen mijn Bearclaws nog bij de schoonouders dus heb ik wat met twee vorken lopen vechten maar goed.

26b8389f85d1dbdee919b4f857afadba.jpg


cef1a44c009a6fc092d59375ec7bf8c2.jpg


b0489211ef52e0ae9333e2a991202e56.jpg

87ae9bd59e44fb53859a43e28d3920b8.jpg


Bon Appetit
 

af77a27807a70eba14490fa9f376f056.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Dat ziet er lekker uit  :)
 
Mooie foto's en een heerlijke bak p.p. ;)
Alvast gefeliciteerd met je stickertje :)
 
Een mooie PP, gefeliciteerd met je Knor.
Blueshog BBQ  is hier ook de saus die als glaze over de PP gaat, echter mengen wij hem met tennessee red sauce van blues hog en een beetje frambozenjam.
zo heb je zoet, zuur met een pitje(tennessee red sauce) en fruitje van de framboos
 
Heerlijke foto's. Altijd lekker pulled pork. Gefeliciteerd met je knor.
 
Ik hou daar van, lekker pielen voor een sticker... gefeliciteerd!
 
Ewald zei:
Een mooie PP, gefeliciteerd met je Knor.
Blueshog BBQ  is hier ook de saus die als glaze over de PP gaat, echter mengen wij hem met tennessee red sauce van blues hog en een beetje frambozenjam.
zo heb je zoet, zuur met een pitje(tennessee red sauce) en fruitje van de framboos

Dan moet ik dat eens een keer proberen!

Bedank voor de leuke reacties!
 
Proficiat met je knor.
 
Dat is een heel smakelijk bordje geworden, gefeliciteerd met je knor <:p Blues hog is hier een van de favoriete sauzen voor pulled pork ;) ik wil wel een keertje een andere saus proberen, laats zag ik ergens een blauw flesje saus met witte letters maar van wie was dat nou :-? :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan