BasBQ
Beef en Steak

Smoked Chili Con Carne

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Vandaag een heerlijk nazomerdag midden in oktober Tijd voor wat BBQ plezier.
Ik had al zo lang zin om dit gerecht compleet op de BGE te maken. En nu kon ik het eindelijk doen.
Ik heb alle ingredi?nten eerst ruim een uur laten roken bij 105gr met wat eikenhout. Toen de convEGGtor er uit. En de DO op het rooster. Alles in het pannetje en sudderen maar :). Hierbij Mn verslag.

Ingredi?nten.
- 1/2kg half om half gehakt.
- 200gr sukade lap
- 150gr spekblokjes
- 2 grote uien
- 3 paprika?s (ik neem dan drie kleuren)
- 3 tenen knoflook
- 1 Spaanse peper
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 blik kidneybonen
- BBQsaus
- BBQ rub. (Wat je lekker vind)
- rookhout. (Wat je voorkeur heeft)

Je kunt natuurlijk naar smaak meer pit toe voeren door meer of hetere pepers te gebruiken. Bij ons aten de kinderen mee. Dus een beetje rustig gedaan met de pit.


Natuurlijk eerst begonnen het materieel buiten te zetten. Spullen klaar zetten. En BBQ aansteken.

af0225645defb20e0a71173a1b40ce7e.jpg


062d0bc4bae52fbcef22a24c357068f7.jpg


Vlees voorzien van een laagje rub. Ik maak van de halve kilo gehakt een soort dikke hamburger. Niet te vast persen. Gehakt een beetje losjes gehouden. Nu kan de rub lekker gaan settelen en kan de groenten gesneden worden.

7ee5e9a57051e93e2d6ef9e9bac9629b.jpg


d012186f6b779b48a12167f1eccb9110.jpg


Alles kan nu indirect de BBQ op. Ik heb een chunk eikenhout op de kolen gegooid om mooi wat rook te genereren. Vlees gaat boven de groenten. Zodat de sappen niet verloren gaan. Alles staat nu ruim een uur in de rook. Bij ongeveer 105gr.

ffdd299c18e90f6d18d4184e2fd8804e.jpg


b7eb7933d58784c0d1b3d89da1049199.jpg


cc228c69e5f8d9ceeadffc79bee09a5b.jpg


Nadat alles lekker in de rook heeft mogen bedwelmen. Heb ik de ingredi?nten van de BBQ gehaald. De convEGGtor mocht er uit. Deze in de weber gezet om zo rustig af te koelen. Rooster er in en DO er op. Lekker dikke ketel heb ik kunnen lenen van Mn broer :). Als eerste de spekjes en knoflook er in. Zodat de pan mooi vet werd. Daarna alle groente. Het vlees is wat afgekoeld ondertussen. En kon ik de sukade in blokjes snijden. Het gehakt mooi rul uit elkaar geknepen. Nu is het gehakt lekker gerookt en helemaal rul. Vlees in de DO er bij. Vervolgens de blikken gepelde tomaten.

d3ce0567a804068c3e1a97948aad5b1e.jpg


614e40eb785b0bbe3e77dca3fd786474.jpg


08d959d1b5926707748571147cf94e97.jpg


9d5542d1d29e3b7c9456705545be63bc.jpg


d2667e194e7d1d76a1df1cc9b8338f21.jpg


a54177c7ff290be91f76ab7c52b3cd6b.jpg


c5297c012225711b7de77ba9937dba66.jpg


Oja, niet te vergeten natuurlijk. Mijn all time favoriet. Grimbergen Dubbel

e512cbafcfbb55e0b90cf1cc19b52274.jpg


Alles lekker aan de pruttel brengen en genieten van de aroma?s die door de tuin laveren.

a290ea734432c239e604410bfdd40de6.jpg


098dc7d6218d0f6eb554e331586ae5c9.jpg


Biertje voor de baas erbij

3b5e04b84ebbe2f60812b62c1cc2b365.jpg


Toen eea lekker aan de pruttel was de deksel op de DO gedaan en de BBQ gesloten. De temp zat nu rond de 200gr op de BGE thermometer. Eea heeft zo ruim 2u op gestaan. Het nat was nu mooi gereduceerd. Tijd om de bonen toe te voegen en een lekkere scheut bbqsaus. Nog een halfuurtje op de q en het is klaar.

61e1cfa004d53f6e26246fbfa21e4a6a.jpg


853805b8add6d6f64c58ddcb5d340dd4.jpg


712023fdfe8e3064161ac8566fc00fd3.jpg


cd6b15d2bcf5a321d5890970c61f7d4c.jpg


Lekker met een beetje oude kaas er over, een afgebakken broodje. Beetje aioli er op en smullen maar.
Wederom heerlijk gegeten. En genoten van een dagje met de BBQ in de zon. Top

Bedankt voor het lezen
Bram.
 
Ziet er heerlijk uit! Zal niet veel van overgebleven zijn schat ik zo in


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Moet een top middag met heerlijk eindresultaat zijn geweest, heerlijk.
 
Dat ziet er goed uit. Zoiets moet ik eens gaan maken.
 
Ja heerlijk zo Bram, fijne maaltijd!

Grimbergen Dubbel is inderdaad een klassieker, moet ik gauw ook weer wens doen... bedankt voor de (dubbele) inspiratie!
 
Ik ben doorgaans niet gek op Chili con carne maar deze variatie lijkt me erg smakelijk. Mooi gedaan Bram!
 
man, wat doe je me aan. Zit ik hier met mijn bammetje kaas  :(
dit ga ik zeker ook eens maken. Dank voor je verslag Bram.
 
Man, wat ziet dat er smakelijk uit, ik moet toch maar eens bij je komen eten :D
 
Haha. Het was zeker smakelijk. En alles is opgegaan natuurlijk. De rook was een lekkere toevoeging. Niet overheersend.

Ik heb ook wat dingen opgestoken. Was de eerste keer dat ik een DO heb gebruikt. Deze was voorzien van ronde  pootjes boven en onder. Dat is op het rooster niet handig. Ik denk dat ik voor mezelf een DO wil zonder pootjes. En een iets kleiner model. Dit was een 12?. Maar vind die grote wel lekker stoer :). Ik zie ook DO waar brede poten onder zitten. Miss staan die beter op het rooster.

Ik vind het wel een hele stoere manier van eten bereiden op de BBQ. Dat smaakt naar meer.
 
Ziet er goed uit Bram! heerlijk!
dit zal voor mij denk ik ook het eerste gerecht zijn als ik een DO bezit.
 
KamadoNovice zei:
Zeker weer een hipsterdag? Ziet er echt lekker uit.

Hahaha. Dit was een herfstvakantie dag :)
De rest van de week cursus... laat van huis, laat thuis...
 
Dit ziet er goed uit mooi gedaan  :)
 
Bram zei:
Ik heb ook wat dingen opgestoken. Was de eerste keer dat ik een DO heb gebruikt. Deze was voorzien van ronde  pootjes boven en onder. Dat is op het rooster niet handig. Ik denk dat ik voor mezelf een DO wil zonder pootjes. En een iets kleiner model. Dit was een 12?.
Ik vind het wel een hele stoere manier van eten bereiden op de BBQ. Dat smaakt naar meer.

En dat vind ik weer zoo jammer.
Voorheen werd de maat voor een DO aangegeven als inhoudsmaat quarts, dus een DO nr. 6 was een 6 quarts DO
Nu gaan ze opeens ook met diameters werken. dat is erg verwarrend. een DO 12 is dus niet meer standaard een 12 quarts DO maar kan ook een 12 inch DO zijn
Sterker nog een 12 inch DO kan 6,8 of 9 quarts zijn ligt maar net aan de hoogte van de DO (1 quart is 946 ml.)
 
Ewald zei:
Bram zei:
Ik heb ook wat dingen opgestoken. Was de eerste keer dat ik een DO heb gebruikt. Deze was voorzien van ronde  pootjes boven en onder. Dat is op het rooster niet handig. Ik denk dat ik voor mezelf een DO wil zonder pootjes. En een iets kleiner model. Dit was een 12?.
Ik vind het wel een hele stoere manier van eten bereiden op de BBQ. Dat smaakt naar meer.

En dat vind ik weer zoo jammer.
Voorheen werd de maat voor een DO aangegeven als inhoudsmaat quarts, dus een DO nr. 6 was een 6 quarts DO
Nu gaan ze opeens ook met diameters werken. dat is erg verwarrend. een DO 12 is dus niet meer standaard een 12 quarts DO maar kan ook een 12 inch DO zijn
Sterker nog een 12 inch DO kan 6,8 of 9 quarts zijn ligt maar net aan de hoogte van de DO (1 quart is 946 ml.)

Idd. Ik was ook even in de war. Want 12qt zou toch een beste pan geweest zijn :) maar de 12 op de CampChef is van 12?
Heb je nog tips voor de aanschaf van een DO die goed op een rooster kan staan. Maar ook traditioneel als DO gebruik kan worden.
 
Bram zei:
Idd. Ik was ook even in de war. Want 12qt zou toch een beste pan geweest zijn :) maar de 12 op de CampChef is van 12?
Heb je nog tips voor de aanschaf van een DO die goed op een rooster kan staan. Maar ook traditioneel als DO gebruik kan worden.

De meeste hebben een 6 quarts (als allround pan), Vuur en Rook heeft ze oa van Petromax zonder pootjes. Als je de DO dan een keer direct op kolen wilt gebruiken kun je los een fire ring erbij kopen die je onder je DO kan zetten (als zijnde pootjes)
 
Bram zei:
Oja, niet te vergeten natuurlijk. Mijn all time favoriet. Grimbergen Dubbel

Oja, Bram..
Wat je echt een keer moet proberen is dat brood van Rob?rt (klik).
Is droog spul, gooi je een leffe bij (ik pak altijd de Leffe Bruin), mixen voor een paar minuten en bakken.
Heerlijk brood met een hintje van biersmaak. Zou erg lekker zijn bij een biergerecht als deze lijkt me.. (Als je dan toch brood bakt.... ;) )

edit:
GVFLcYYdC44E5JcP8vGemL94XFI30meoUFsLDZgFEr-nW1uboDl-_y7ww7ctZptnLdMwiTTEQJcpXdbELKZfdAn9s_W19JN8nTV6kyfZnH2yENdoq4Ev4_XggLawUMxwdGy0uEdSxlpW1tej884CKDL9MISS4XQ3q_jHupHmyiRQCmE5u82-2bHjwQrw7DMWYy_e-9zORB4pnYFDSyF6I1ntCznKVhaY8CUzFg-R2d6bhofwjfqKhYG7M39Vsb8p491WxR9_jOqk7qOiJe1ZgCA4XuOxFyItOtx3NXPI_yL-uIXYRu-ZpDg97-sX8QhyZOmbeyk-34Mbll11iw3Wu3kqGRT3O9HLdLeSbUZfRPBYL9Lm7v6_dlTfEV5I5IiY1nXTrhIZKnH3b2T5C7iyZaFK4u5_Z0lE0_OBhU3WjzEWZpf0U-y-0Zxyly3q_Ji0tnhSfSrHTl51oMRMBmu4H2NxDn9ACOkpktnbV6mOBoZ_QbwxHfynKqyWrNeyC_GObOX-44fWaNZkel-_EI-mBjkcaCAOhZV5JByQ1EgLcke1xSD5gFcEAJbdNfzmLzovdtEACWxY1Flc6Ej80Oz-H7dkbSErwgaQFnVLtDTOj8LkZ-KhycjaKDe2w6ra83qUb6oAQ7icw0-QCvaT4vAU59EH4Kc2R_z8ILReM0Kab5pTz7s4XjBL_BlOAw=w632-h842-no

VgUUB8FmUVlvuJdBmh6TbbuLUANe6SqIvMY9nMXDozb66hiz0sMaEgshGFecqO9RJV_wdxS_rQN664u_vB4QNHjzxKxhblsnQotcfMs6dipb6ybxMh8wKqvClDy3cKx3xaoKbWKw2ut6HnFWcEZ0xOIFNd04wA6-ejCuVOYf7lHpXMW271HT5Qlu0D-gRWlV-aATUde3CvZc5SDwaCcM5dZYVPgqmbsMnc7Yc9bb9sX1q7yYMKpq0DDQkdflmQvGi4J-uH_34D9VV1c9th3Q7xYMP4dC_Yx7FTELZyIGwt1BIHAkpGVl6BgOQP4JQ7D-cPo3Sgz-yuJwbHV1A6bpqlEYI8TiqO1X381SkB2q2wfmE7o_mp-gfcSXqKw5hePiPPK1PA-lPkylWXpK34ST1PoLpG81SzUxBRZeOc7Ci438TbejUk8_3p2YWQdR8ATpYq1WwznH6CMhjdkB6vSxhCzRimSlE68JLFA8P_oaiDpBe8Dkwf68KdYd0jDp4rBKTGqM5bQgRFq6h5FA6Zzlhdhkq2eGL6-piXQ2GEQRRjBhzTxpDJX1YjsByKZrxK_t7ogtfOUX7Rwjc3WSD-_PE_KY99NuOH9EHWJKAFEZqidjX5PVSWb6pre9gZ-Oz3ekfBLGubX05xl69Uuzkj4xuDPFsw7cMRe3u-fPa6jY3A30iR7vSELAMWXBWw=w790-h1053-no
 
Terug
Bovenaan Onderaan