BasBQ
Beef en Steak

Char Siu Ribs

 
 

Angra Mainyu

Tondelzoeker
Berichten
22
2de kerstdag en de afgelopen dagen ruik je de open haarden her en der, dus de smoker maar weer eens aan slingeren.

Gister de ribben ontvliest en de marinade gemaakt, ruikt erg sterk dus toch marineren aangepast tot vanochtend voor 4 uur.


Ribs in de ziplock en samen met de marinade nog 1 nachtje in de koelkast.


Vanochtend marinade bij de ribben, en ongeveer elk uur even gedraaid.


Smoker is mooi stabiel rond de 110 graden dus tijd voor de ribben, kleur ziet er goed rood uit  :D


Nu op de smoker met wat appel en kersen hout, voor 3 uurtjes.

Tussenstand na 1,5 uur:


Na iets meer als 2,5 uur vond ik de ribben goed genoeg om naar de volgende stap te gaan, in de vloeibare boter en wat van de ingekookte marinade.


Zien er na ongeveer 5 uur prima uit.
 
Goed begin ;)
 
Lekkere ribben.
Deze ribben staan op het lijstje met goede voornemens voor 2019. Lijkt me heerlijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan