BasBQ
Beef en Steak

Kalfsrack

Ik heb vandaag 2 kalfsrack's  van 1.7 kg gekocht bij de Makro.
Ik wil ze op kerstavond serveren.
Aangezien er niet veel recepten zijn voor dit mooi stuk vlees, vraag ik wie er een mooi recept heeft???

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Het wordt kalfsrack's met kruidenkorst en 2 spareribs voor vanavond.
De spareribs zal 3-2-1 methode worden.
Alleen die kleine iets korter. Kan op internet niet vinden hoe lang de racks op 110 graden in de Q moet liggen?????
ce337e4d79adcdf8e1e3b1dec2805250.jpg
7d61e103920afe5a44a58e631a884d17.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Het past ook maar net bij elkaar.
Een stukje rookhout erbij. En tot 120 graden houden.
Hopelijk kunnen we rond zes uur eten.
5a5fff1a72afdd9c1164a1abcc78d83a.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Ziet er heerlijk uit
 
Het resultaat!!!
De kruidenkorst is wat blijven plakken aan het rooster, helaas.
81770811d9e82db684c3d81491d4e5a9.jpg
65b38e684e0092d8ca06eab135509887.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Shit happens, ziet er toch nog steeds verdomd lekker uit voor voor wat betreft de kalfsrib.
De rest is zo te zien wel geheel volgens plan. mooie sessie
 
Kalfsrack zier er idd toch nog steeds heel lekker uit.
Misschien de volgende keer het laatste stukje indirect blijven. En de dome temperatuur verhogen? Dat de korst vorm door convectie hitte. Ipv staling van de kolen.
Hoe dan ook. Het ziet er mooi en stoer uit zo. Dat zal zeker smaken met de kerst
 
Bram zei:
Kalfsrack zier er idd toch nog steeds heel lekker uit.
Misschien de volgende keer het laatste stukje indirect blijven. En de dome temperatuur verhogen? Dat de korst vorm door convectie hitte. Ipv staling van de kolen.
Hoe dan ook. Het ziet er mooi en stoer uit zo. Dat zal zeker smaken met de kerst
De kalfsrack's waren vanmiddag al gaar. Ik moest vanavond voor het voorgerecht de groenten roosteren en dus ook de kalfsrack's nog even op hoger vuur.
Maar hij smaakte heerlijk! Lekker mals en sappig.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Lekkerrrrr en lekkere asperges heerlijk  :)
 
 
 
 

Bucari007

Stoker
Berichten
286
Het wordt kalfsrack's met kruidenkorst en 2 spareribs voor vanavond.
De spareribs zal 3-2-1 methode worden.
Alleen die kleine iets korter. Kan op internet niet vinden hoe lang de racks op 110 graden in de Q moet liggen?????
ce337e4d79adcdf8e1e3b1dec2805250.jpg
7d61e103920afe5a44a58e631a884d17.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk
Hoe lang heb je de kalfsracks erop gehad? Ik wil een soortgelijk gerecht hebben en zal ze wel eerst even kort searen en daarna met kruidenkort indirect doorgaren, maar ivm de plannen ben ik benieuwd naar jou timing??
Hoe waren ze verder??

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan