BasBQ
Beef en Steak

Blackbastard

Roblaar

Kooltjesharker
Berichten
146
Goede avond,

Morgen krijg ik mijn blackbasterd binnen. Nu is mijn vraag hoe krijg ik deze goed op temperatuur. Is dat het zelfde als op de weber. Of moet ik nog iets speciaals doen? Ik kan er niet veel over vinden, hoeveel houdskool ik moet gebruiken voor slow cooking.
Gr rob
 
Ik zou allereerst even de handleiding lezen.
Google bijv even op 'bastard aansteken' en je vind een zee aan informatie.
Succes!
ps. bij mij gaat hopelijk morgen mijn bastard voor het eerst aan.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Hoeveelheid houtskool maakt niet zoveel uit, wat niet op gaat kun je er gewoon in laten zitten, bij de volgende sessie even de aspook er door heen halen en hij is er weer klaar voor.
Ik vul hem meestal tot de vuurring en draai daar dan een aantal sessies mee tot ie weer leeg is, maak hem dan ff schoon en vul hem weer met verse houtskool.
Voor de temperatuur maakt het niet uit hoeveel er in zit, dit is afhankelijk van de stand van de lucht schuiven.
 
Idd, gewoon vullen met iets meer dan je denkt nodig te hebben en aansteken. Op 3 punten voor een grillsessie en op 1 punt voor low & slow.

Wat niet opbrandt kun je hergebruiken de volgende keer. Even de pook erdoor om te zorgen dat er geen stukjes houtskool de gaatjes blokkeren. En ik doe er wat vers houtskool op om aan te steken. Dat brandt sneller omdat er door de hitte nog geen rookgassen uitgeperst zijn. (Mijn mening en ervaring.)


En @ TommyBear, het kost net zoveel moeite  om iemand te helpen als om hem/haar te vertellen dat ze moeten googlen.
 
Bedankt voor de info, als de bastard komt van middag ga ik een proef sessie draaien om te kijken hoe de schuiven werken en de bastard goed op een constante temp te houden. Ik ben benieuwd
 
@Noskos, ik snap wat je bedoeld. Maar is in dit geval niet waar. Als een door mij gegeven antwoord afdoende zou zijn om te starten en hij tegen problemen of onduidelijkheden aan zou lopen dan mist hij de oplossingen in de reactie. Door hem echter een zoekterm mee te geven kan hij zelf de informatie  (en meer) vinden en stelt hem in staat oplossingen te vinden voor eventuele problemen.
Dan zeg je natuurlijk; 'maar het kan ook en-en'. Dat klopt en heb jij al voor gezorgd :)

@Roblaar, check of je roosters goed passen. Bij mij (Bastard Large) valt het rooster op de pootjes van de cast iron platesetter ipv eroverheen. Hierdoor kan het rooster er makkelijk naast vallen. Bastard komt vandaag bij mij langs om om te ruilen. En gebruik houtskool dat bestaat uit grote stukken (ivm luchtdoorstroming) en gebruik geen 'witte' aanmaakblokjes ivm smaak en aanslag in de kamado.
Als je je wil stoppen met bbqen alle schuivwn dicht doen en met rust laten. Daarnaast geeft het openen van de kamado zuurstof aan het vuur dus doe dit bij low n slow zeker beperkt.
Als je de kamado opent (terwijl hij brand) doe dit dan voorzichtig omdat er in sommige situaties een steekvlam kan ontstaan en je meteen onthaard bent.

Succes vandaag! Ik hoop hem zoals gezegd ook voor t eerst aan te steken en staat er een appeltaart op het programma (die kan altijd de oven in als er iets misloopt, en mislukte appeltaart blijft lekker)

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Zal vanmiddag kijken of alles goed past, ga bruine aanmaakblokjes gebruiken. Ga eerst beginnen met 1 aanmaak blokje. 👍
 
Gewoon lekker aan de gang gaan en bovenstaande tips uitproberen. Veel plezier.
 
Heb de basterd binnen gekregen, onderstel in elkaar gezet nu heb ik 4 stalen plaatjes over, weer niet waar ik die moet monteren. Jullie enig idee. Er zin ook een kleine zwarte stalen rooster bij, ik denk dat die onder aan de de por moet om daar de kolen op te doen..... zullen wel dommen vragen zijn??
 
Kan je geen foto posten van de onderdelen? Anders is dit wel heel moeilijk om te weten waarover je het hebt.
 
zulke plaatjes misschien? voor tafeltje
3686f39dc9b18a787ffc14a06c4ed51b.jpg
24e2e156233f3038ad501b5550d15af2.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Nee, niet van het tafeltje, die zitten erop. Maar het zijn plaatjes staal. Die zaten in het doosje van het onderstel?
 
Tapatalk werkt erg gemakkelijk via je mobiel
 
Ik ben er achter wat het is, de plaatjes horen aan de buitenkant van de armen waar de basterd in staat. Heeft mee te maken dat de Baster bij het verrijden ( veel) hen en weer gaat en de armen doorbuigen zodat de bastrd niet goed meer staat.
 
Het zegt me nog steeds niets nu
 
Mij zegt het ook niets. Ben zeer benieuwd of ik nu dus iets qua onderdelen mis.
Kan je foto's posten?

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Je hebt 4 armen waar de basted instaat. Al je de arm volgt ( aan de buitenkant)  naar beneden heb je daar een bout zitten. Daar moet het plaatje op gemaakt worden. Zodat de armen niet te ver buigen als de bastard heen en weer gaat in de armen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan