BasBQ
Beef en Steak

Nosmo's Secret Rib Rub

Nosmo's Secret Rib Rub.

Dit is mijn favoriete rub voor spareribs, het is ooit begonnen als een recept van de BBQ pitboys maar ik heb er zoveel aan lopen klooien dat het nu toch iets heel anders is geworden. 
Ik hoop dat jullie mijn geheim kunnen bewaren.;)

RibRub.jpg


Ingredi?nten;

3 1/2 eetlKeuken zout
4 eetlRietsuiker
4 eetlBruine suiker
3 eetlPaprika poeder
3 eetlZwarte peper
4 theelGerookt paprika poeder (de hete variant)
2 theelKnoflook poeder
2 theelUien poeder
2 theelMosterd poeder
1 theelGemalen komijn
1 theelGember poeder
1 theelChili poeder (kruiden mengsel, geen pure chili peper)

Werkwijze;

Kieper alles in een potje, deksel erop, schudden en klaar is Nosmo.

Als ik ribs maak strooi ik de avond van te voren de rub lichtjes over de ribs, wrijf de rub goed in het vlees en laat de rub een nachtje intrekken. Daarna zijn de ribs klaar om gerookt te worden.

Archieffoto van het eindresultaat;
Primoribs5.jpg

 
My lips are sealed Piet ;) Dank je voor het delen!
 
Ik zegt niks....
 
Wil je het ook aan mij vertellen?
 
Ik ben gek op keukengeheimen.
 
Ik ga deze zeker proberen, dank voor het delen!
 
het 'secret' is er nu wel af! prachtige foto!
 
Big-T zei:
het 'secret' is er nu wel af! prachtige foto!

Ik mag toch wel hopen dat je mijn (nu ons) geheim niet gaat doorvertellen Tom! :mad:
 
nou vooruit ;)
 
Gaan we zeker proberen :p
 
Ik heb veel gelezen over jouw "geheimen" rub......moet wel de moeite waard zijn ;-)
 
Thx voor de geheime rub!

Andere vraag, smeer jij die rub alleen op de vleeskant of aan beide kanten?
 
Beide kanten, wel eerst het vlies verwijderen van de holle kant anders doet de rub niet zoveel.
 
zo dus.....even tussen 2 botjes de membraan met achterkant van lepeltje los peuteren en dan met stukje keukenrol beetpakken zodat het niet uit je vingers glipt...

velletje_zps8a25f1ec.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan