BasBQ
Beef en Steak

Houtskool 15kg Pitmaster Quebrancho

 

HK flavour

Tondelzoeker
Berichten
21
Hallo allemaal,

Ik gebruik al enige tijd de Black Ranch Marubu in combinatie met Dammers. En af en toe Josper (deze ruikt in ieder geval minder dan de Black Ranch Maruba.

Nu is bij de Sligro een 15kg zak van Pitmaster Quebrancho in de aanbieding voor ? 19,50 ex. BTW
Aanbieding is geldig tot en met 4 juni.

Heeft iemand ervaring met de Pitmaster? Moet weer enkele zakken inslaan.

Groeten,
Kin
 
Quebracho is de houtsoort waar ook de Black Ranch Argentina mee wordt gemaakt.
Je zegt dat je nu Marabu gebruikt, en dat vind je ruiken.
Ik kan je vertellen dat de Quebracho van Black Ranch behoorlijk stinkt. De Marabu ruikt wel maar die lucht gaat niet op je vlees zitten wat bij de
BR Quebracho (Argentina) wel degelijk gebeurt als je die niet goed laat pyrolyseren
 
Ewald zei:
Quebracho is de houtsoort waar ook de Black Ranch Argentina mee wordt gemaakt.
Je zegt dat je nu Marabu gebruikt, en dat vind je ruiken.
Ik kan je vertellen dat de Quebracho van Black Ranch behoorlijk stinkt. De Marabu ruikt wel maar die lucht gaat niet op je vlees zitten wat bij de
BR Quebracho (Argentina) wel degelijk gebeurt als je die niet goed laat pyrolyseren
Bedankt voor jouw reactie. De black ranch Argentina heb ik nooit gebruikt.
Dan blijf ik maar op de Maruba. Daarvan proef ik in ieder geval het niet op het vlees.
Wat adviseer jij voor een neutrale smaak?


 
HK flavour zei:
Ceriel zei:
HK flavour zei:
Wat adviseer jij voor een neutrale smaak?
Ik heb goede ervaringen met Vuur en Rook/Dammers

En voor low and slow. Mijn ervaring dat Dammers toch circa 25% minder mee gaat.

Dat is logisch, Dammers is een veel zachtere houtskool
 
Ewald zei:
Quebracho is de houtsoort waar ook de Black Ranch Argentina mee wordt gemaakt.
Je zegt dat je nu Marabu gebruikt, en dat vind je ruiken.
Ik kan je vertellen dat de Quebracho van Black Ranch behoorlijk stinkt. De Marabu ruikt wel maar die lucht gaat niet op je vlees zitten wat bij de
BR Quebracho (Argentina) wel degelijk gebeurt als je die niet goed laat pyrolyseren

+1

Over het algemeen zijn de kolen ook groter bij de Marabu dan bij de Argentina. Athans dat is mijn ervaring.
En over de rooksmaak, ik vind hem niet overheersend maar juist lekker bij de Marabu :)
 
Heb uiteindelijk de Pitmaster laten staan. Er stond een open zak bij. Veel kleine brokjes.

Twee zakken Dammers, een BR Marabu en een zak Josper meegenomen.

Morgen voor eerste keer Pulled Pork op de Kamado Big Joe maken.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan