BasBQ
Beef en Steak

Honing peper

MarcelM

Vuurmaker
Berichten
53
Gisteren een heerlijk stuk (wagyu) Bavette van een kamado geproefd op een lokaal festival.

Na het grillen deed de chef er kruiden overheen. Zout en nog iets. Ik vroeg de chef naar deze kruiden en hij zei dat dit honing peper is.

Erg lekker, maar als ik dit probeer te vinden...helaas. Iemand van jullie ervaring hiermee? Waar te krijgen of hoe zelf te maken?

Groetjes Marcel


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Als je hem in het engels zoekt vind ik wat meer hits:

https://tornadoughalli.com/honey-pepper-chicken-mac-and-cheese/
TIPS ON MAKING HONEY PEPPER SAUCE:
I?ve had comments on peoples sauce not thickening, this will thicken once it is cooled slightly, do not wait for it to thicken while simmering, you will waste your time, let it cool for a few minute and it will thicken right up.
You need to keep your eye on the sauce and make sure it is on a low enough simmer where it won?t boil over.
Whisk the honey pepper sauce often, this will also help it not boil over and get those flavors blended in perfectly

Honey Pepper Sauce:
3/4 cup honey
3 Tbs soy sauce
1/4 cup brown sugar
1/4 cup pineapple juice
Juice of 1 lemon
1 Tbs vinegar
1 tsp black pepper
1/4 tsp cayenne pepper
1/4 tsp garlic powder
Dash of paprika
 
Let wel dat in het Engels/Amerikaans met Soy sauce altijd de zoute wordt bedoeld
Anders staat er expliciet Sweet Soy sauce.
Zoete Sojasaus (Ketjap Manis) is eigenlijk alleen echt gangbaar in Nederland en Indonesie
 
Als ik het verhaaltje lees van Marcel krijg ik het idee dat de chef het eroverheen strooide dus dan zal het geen saus zijn ;) even zoeken in het Engels naar honey pepper seasoning en vond dit :)

https://www.vgourmet.com/honey-aleppo-pepper
 
Thx. Dat lijkt het wel te zijn.
Stom om niet ook even in het Engels te googlen...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan