BasBQ
Beef en Steak

Wrap met zalm van een plankje

 
 

Ivoo

Sprokkelaar
Berichten
37




Ingredi?nten:
Vis
1 Cederhouten plank
Zalm filet 200 gr p.p
1 EL Honing
1 EL Grove mosterd
1 EL Dille
1 EL Citroen sap
1 TL Chili peper

Salade
1/2 krop ijs berg sla
10 cm komkommer
1 sjarlotje
2 augurken

1 pak Wraps

Laat de Cederhouten plank 4 uur weken in water. Maak je bbq klaar voor direct grillen.
Meng alle ingredienten tot een marinade. Snij de sla sjalotje en augurk tot een salade. Braad de plak aan 2 kanten 5 min aan.
Smeer de plank aan 1 kant in met olie en bestrooi een beetje met zout. Leg de zalm op de plank en doe de marinade op de zalm.
Leg de plank op de BBQ tot de zalm een kerntemperatuur van 48 graden heeft. Wraps even opwarmen of nuken in de magnetron en eten maar.

Was voor mij de eerste keer met een rook plank bbqen. Dus had iets te weinig kolen gebruikt. De rook smaak was hier door subtiel maar het gerecht was heerlijk. Ook had ik geen passende bak om me plank te weken vandaag het dienblad met folie.
 
Ziet er goed uit,  mijn plankjes kan ik maar een keer gebruiken om te Q'en.

En de 2e keer als rookhout.
 
Ben ik nu ook gaan doen. Is ook eigelijk wel zo fris. Al brand je de bacteri?n er wel van af. Maar even korter tot niet weken en de brand er in. en daarna in stukjes :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan