BasBQ
Beef en Steak

1e keer gerookte zalm en kaas.

 
 

outwell

Kooltjesharker
Berichten
206
Eergisteren avond heb ik  de zalm gepekeld met zout en basterdsuiker en kruiden. Volgens noskos recept op zijn site,BBQ-nl
Alleen had ik donkere basterdsuiker in huis.
Mengsel erover en afgedekt met iets zwaars in de koelkast.
Gisteravond eruit gehaald.er kwam toch behoorlijk veel vocht uit die zalm.
Even afgespoeld , en daarna onafgedekt op een roostertje een nacht drogen in de koelkast. Vanmorgen mijn zelfgemaakte CSG gevuld met rookspaan. Met een waxinelichtjes ging niet echt vlotten. Dus dan maar meer vuur eronder.
De kaas mag over 1.5 uur eraf, en de zalm over 9 uur.
Ik ben benieuwd!!!!!!
efc3f17ac4de54c75160ed750a00f595.jpg
72a1df27f923cbc309bfa4480bdfe47b.jpg
dfadef0fdf44c635b82283698dad0ae6.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
outwell zei:
Eergisteren avond heb ik  de zalm gepekeld met zout en basterdsuiker en kruiden. Volgens noskos recept op zijn site,BBQ-nl
Alleen had ik donkere basterdsuiker in huis.
Mengsel erover en afgedekt met iets zwaars in de koelkast.
Gisteravond eruit gehaald.er kwam toch behoorlijk veel vocht uit die zalm.
Even afgespoeld , en daarna onafgedekt op een roostertje een nacht drogen in de koelkast. Vanmorgen mijn zelfgemaakte CSG gevuld met rookspaan. Met een waxinelichtjes ging niet echt vlotten. Dus dan maar meer vuur eronder.
De kaas mag over 1.5 uur eraf, en de zalm over 9 uur.
Ik ben benieuwd!!!!!!


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

[/quote


Wij ook ;), niet gelijk proberen, mag eerst een paar dagen in de koeling.
Succes  :) !
 
De temperatuur in het ei komt tegen de 30 graden. Dat is niet best!
Heb er een schaaltje ijs erbij gedaan, maar weet niet of dit helpt.
HELP!!!!!

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Foxtrot86 zei:
Als de rookmot eenmaal brand kun je het vuur weghalen.

Volgende keer even aansteken met een cr?me br?l?e brander. Het te roken spul erop als het eenmaal smeult en de vlam / warmte weg is.
Ik had het vuur weggehaald toen brande.
Een brandertje heb ik nog niet helaas

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Het resultaat!!!!
Klein stukje geproefd, maar nog wel een sterke rooksmaak. Een paar daagjes laten liggen dan maar.
7c19cd2c20f4da7fcbd470fe19deb6fd.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
outwell zei:
Foxtrot86 zei:
Als de rookmot eenmaal brand kun je het vuur weghalen.

Volgende keer even aansteken met een cr?me br?l?e brander. Het te roken spul erop als het eenmaal smeult en de vlam / warmte weg is.
Ik had het vuur weggehaald toen brande.
Een brandertje heb ik nog niet helaas

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk
Bij de blokker heb je ze vrij goedkoop, je kan ook de duurdere kopen.. dat heb je kleine gasbranders haha 

Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk

 
Foxtrot86 zei:
outwell zei:
Foxtrot86 zei:
Als de rookmot eenmaal brand kun je het vuur weghalen.

Volgende keer even aansteken met een cr?me br?l?e brander. Het te roken spul erop als het eenmaal smeult en de vlam / warmte weg is.
Ik had het vuur weggehaald toen brande.
Een brandertje heb ik nog niet helaas

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk
Bij de blokker heb je ze vrij goedkoop, je kan ook de duurdere kopen.. dat heb je kleine gasbranders haha 

Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk
Ik heb er 1 besteld bij mr. Ali.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Heb je ondertussen de zalm al geproefd? Oh en natuurlijk de kaas ;)
De zalm zag er goed uit, ik heb nog toastjes, een lekkere fles witte wijn en heerlijke zwarte peper voor bij de zalm en kaas,ik hoor wel als je gaat snoepen, kom ik ook ff :D
 
De zalm hebben we zeker geproefd.
De kleur was wat donkerder dan de gerookte zalm uit de winkel.
Waarschijnlijk komt dat door de donkere basterdsuiker????
De kaas is geweldig .
Volgende keer iets dunnere plakken en veel meer.....
Zeker voor herhaling vatbaar

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan