BasBQ
Beef en Steak

Past de kalkoen

 

jhm

Tondelzoeker
Berichten
8
Hoi Forumleden,

Even een korte vraag van mijn kant.
Vol vertrouwen heb ik lopen roepen dat ik voor kerst "wel een kalkoen-tje zou gaan BBQ?n"
Blijkt dat beest ongeveer 5kg te zijn (tussen 4.5 en 5kg).

Past dit op mijn simpele Weber 57cm of moet ik me zorgen gaan maken?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Grtz
 
Ik hoor een legitieme reden om een nieuwe kamado te kopen

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Erwin.schimmel zei:
Ik hoor een legitieme reden om een nieuwe kamado te kopen

Dan ben ik meteen mijn vrouw en schoonfamilie kwijt... gaat dan een simpele kip worden.
Past makkelijk ;)
 
Een kalkoen gaat passen op een 57. Kolen aan beide zijden, eventueel hitteschild maken met wat aluminiumfolie.
 
Of je koopt een kleinere .
Maar ook lekker , koop een kapoen ipv kalkoen. Is iets vetter en hierdoor minder kans op droog worden.
 
Dat past gewoon..
+1 voor hitteschild, borst voordat hij erop gaat koelen met ijspacks.
Aanrader, Check eens de site van NOSKOS, die heeft een mooi recept voor kalkoen.
 
Ceriel zei:
Een kalkoen gaat passen op een 57. Kolen aan beide zijden, eventueel hitteschild maken met wat aluminiumfolie.

Bedankt voor de tip.
Hitteschild ga ik eens uitzoeken hoe dat werkt
 
Even een ballon goed opblazen en op je (koude 😉) BBQ leggen. Dan weet je wat er onder past. Past meer onder dan je denkt hoor
 
hitteschild maken met aluminium folie en het bakrooster weglaten, kalkoen in een aluminium folie bakje zetten naast tussen de kolen met het hitteschild ertussen, zo heb ik ook een keer een flinke beercan chicken  gemaakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan