BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte wildzwijnfilet - winter cursus Reitse Spanninga 2014

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.963
42e30540b070322d4e633cc4b0cf8630.jpg
52882948-108E-40B5-9205-9658669053C2.jpeg


Dit recept is gebaseerd op het recept van de winter Weber Grill Academy van Reitse Spanninga.

Ingrediënten:

1 Wildzwijnfilet
Colorozo zout 0,6 %
Suiker
8b125b87f61406ea8d02901008fa2a71.jpg


Maak de wildzwijnfilet schoon

860cba16da39e68a18793aa672eba262.jpg
7F5240D8-2D89-4FEA-90C2-A29188E99543.jpeg


1CB74720-5DDB-4438-A5A0-B17F9D8E2A76.jpeg

Weeg de schoongemaakte filets en bestrooi per kilo vlees met 50 25 gram colorozo zout 0,6%, 25 gram (zeez)out en 5 gram suiker

e7af93b3290c97d1a3938bd554f3be29.jpg
F3194A2A-3FB5-430C-A9E1-FCF6B6D715C7.jpeg


Laat dit nu twee dagen, onder wat druk pekelen in de koelkast.

7c754d2b460eb4e8d49f3fd2b45af0e5.jpg
C977ACA8-AFD3-4BF9-B2BC-22F5A25F8690.jpeg


Na twee dagen goed afspoelen onder koud water, droogdeppen en minimaal twaalf uur laten drogen in de koelkast

e9b103d8facfb1baf6badac182ef7db7.jpg
C6A7866A-7C51-420B-B01B-DD125AF3E649.jpeg


Hierna 8 uur roken met de cold smoke generator, ik heb hickory gebruikt.

ADABD3B1-434A-4C7D-8BDD-9A0629A6B141.jpeg

151b3f694a9756a62108592f9cae3589.jpg


Daarna even aan laten vriezen en op de dunste stand snijden en vacuüm verpakken

4241988A-8E74-4ECD-B0FD-6D874F324A39.jpeg

b6a48b256435cb9354b972ec5a17bdd2.jpg


Leker met een salade van half witlof, julienne gesneden en half julienne gesneden grany Smith even aanmaken met wat dressing van Ultsje, heerlijk.

Lekker Ite.
 
Laatst bewerkt:
Wow... Culinaire Klasse!
 
Emiel, wildzwijnfilet koop je bij de poelier, bij de Hanos ligt het ook.
 
Dat ziet er mooi uit. Hoe smaakte het? Een tijdje geleden heb ik iets vergelijkbaars gemaakt met eendenborst. Nu vraag ik mij
af wat er zou gebeuren als je het nog verder zou laten rijpen. Bij de eendenborst werd de smaak tot een dag of tien
steeds ronder.
 
Die rook ik ook wel eens koud op mijn eigen manier heerlijk.
a9e46300493e7962faea18ef7cda3969.jpg

Eind resultaat na drie dagen koud gerookt.
c87e61641bf65763efb9b878627de698.jpg
b9559dbf7c04866703fab91c9dae110c.jpg
 
Nou klein stukje dan, om te proeven....
 
Lekker! Snel kijken of ze nog een stuk hebben op de markt (Albert Cuyp).
 
Terug
Bovenaan Onderaan