BasBQ
Beef en Steak

Drogen vs rijpen

 

Tentij.s

Kooltjesharker
Berichten
147
Wie kan mij helpen met de volgende vraag?

Ik wil zelf een koelkast ombouwen om vlees te gaan rijpen. Nu heb ik al diverse blogs gevonden over de constructie, echter lees ik verschillende verhalen over de te hanteren temperatuur. Klopt het dat worsten bij een hogere temperatuur (13C) gedroogd worden dan dat bv een goed stuk C?te de boeuf moet rijpen ( 0 - 2C)? En is mijn conclusie dan juist dat dit nooit in de zelfde kast kan?
In eerste instantie is mijn doel om vlees te laten rijpen en fijne vleeswaren zoals coppa te gaan maken. Wat is jullie advies?? Alvast dank!


Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk

 
Ik heb deze even verplaatst van het receptengedeelte Charcuterie naar het algemene gedeelte Charcuterie, het is een beetje verwarrend maar het receptendeel is alleen voor recepten, je vraag is hier beter op zijn plaats.
 
Terug
Bovenaan Onderaan