Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Mijn bijdrage...
Vorige week begonnen met een stuk buikspek van 2.5 kg. Deze heb ik in stukken gedeeld, 800g voor een porkstrami en de rest voor de walchers gilde spek.
Ik heb ze 7 dagen in de marinade/pekel gelegd en elke dag gekeerd.
Vervolgens eruit gehaald, de porkstrami afgespoeld en 1.5 dag laten drogen.
Vanmorgen op de bbq gelegd met whisky en pecan rooksnippers. Temperatuur op 120 graden en gaan...
Na 3 uur de 80 graden bereikt en laten rusten. En geproefd...
Hierbij mijn bijdrage, Maple Cured Bacon met Bourbon
stukje spek vorige week zaterdag in de cure gezet, gisteren afgespoeld en in de koelkast laten drogen.
vandaag op de BBQ op 110 graden Celsius met wat blokjes appelhout erbij tot een kern van 65 gr.C
Was een compromis wilde de BBQ temp. iets lager maar omdat mijn wederhelft haar Porkstrami er ook op wilde bereiden,aangezien we maar 1 Primo hebben, moesten we het rooster delen.
Ik ben al klaar, mijn wederhelft moet nog eventjes door.
Hierbij mijn bijdrage:
24-8 de 1kg buik met zwoerd een dun laagje maple gegeven en daarna in de allbrine color. (1ste keer dat ik dit maak, dus verschillende recepten als richt lijnen.)
Gister uit de koelkast en dat varkentje gewassen en droog gedept, voordat die weer terug ging.
Door wat ruzie met mijn wifi (controller) vanochtend vergeten een foto te maken van erop leggen......gelukkig bedacht ik mij bij het behalen van de 65 graden dat ik nog geen foto had van op de smoker
Zwoerd eraf gesneden, en hij ruikt al heerlijk.
En blij met de kleur.....en smaak
Snel alles verpakt voordat ik alles op eet.....
Voor IBD porkstrami gemaakt volgens het recept van Noskos https://www.bbq-nl.com/2017/06/buikspekpastrami-oftewel-porkstrami.html
Net al een stukje geproefd en het smaakte fantastisch nu mag de porkstrami verder afkoelen. Ik krijg nu opeens heel veel trek in zuurkool dat moet echt een super combinatie zijn met deze porkstrami
Ik doe gezellig mer Jet mee. Ik heb ook een porkstrami genaakt. Volgens noskos zijn recept. Tevens gaat deze zeker op lijstje komen met herhaalrecepten.
De pekel/kruidenbadje ( geen foto dat spek er in zit).
In de rub.
Op het eitje.
Het resultaat. Was heel erg lekker. Gelukkig hebben we nog een stukje.
Ik zie echt heel erg veel heerlijke dingen voorbij komen. Mijn bijdrage voor vandaag: Moinkballs, Atomic Buffalo Turds, Onion Bombs en Bacon & Blue Shrooms. Met voor de kleintjes de niet gekruide variant. hmm bacon..
Hierbij mijn bijdragen.
Bacon volgens standaard bacon recept. Eerst in de droge pekel. En daarna afgespoeld en 24u laten drogen in de koelkast.
Vanmiddag op de BGE met wat blokken beukenhout. Gegaard tot een kern van 68gr. Daarna laten rusten. En plakken van gemaakt. Deze lekker gegrild. Een paar plakken verwerkt in de bonen salade. De rest lekker als uitgebakken bacon gegeten. Best zout. Maar wel heel lekker en leuk om te maken.
Hierbij wat foto?s.
Pekelen.
Afgespoeld en drogen.
En lekker op de BBQ. Mn nieuwe roosters lekker inwijden. Heerlijk die rook in de tuin.
Even grillen
Lekker gegeten. Wel wat zout. Maar gelukkig hadden we voldoende bier
Iets meer dan een week geleden 2 kilo buikspek bij de slager gehaald.
Zelf een rubje gemaakt: (per kilo):
37 gram colorozo
15 gram suiker
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel pimento
1 theelepel paprikapoeder
Een weekje in een "niet te strak vacuum" zakje in de koelkast. Na 7 dagen afgespoelt en 24uur laten drogen in de koelkast.
Vervolgens op de wsm voor ca 5 uurtjes tot een kern van 72 gerookt met een beetje appelhout.
De foto's:
Kippenpootjes voor de lekkere trek tussendoor
Een kwartiertje voordat ze eraf kwamen nog even ingesmeerd met chilisaus. Heerlijk snackje
Ze gaan lekker
Nog meer trek tussendoor:
Geroosterd broodje pastrami met piccalilly B-)
Ook hier voldaan aan de burgerlijke plicht, dit jaar wederom Savory Bacon. Anders geschreven; standaard bacon recept aangevuld met laurierblad, knoflook en peperkorrels.
Weekje in koelkast, dagelijks keren.
Vandaag de grote dag. BGE op 110 graden met 2 chunks appelhout als rookhout.
Wachten tot kerntemperatuur op 65 graden was gekomen.
En langzaamaan geurt de keuken naar bacon, heerlijk.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.