BasBQ
Beef en Steak

Varkensbuik: Zeeuws spek

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
zeeuwsspek059.jpg

Ik wilde graag een keer Zeeuws spek proberen te maken.
Eerst moest ik op zoek naar recepten,die heb ik gevonden dankzij de medewerking van leden van het forum.



Ingredienten:

1000 gram varkensbuik (zwoerd verwijderd)
50 gram ketjap manis
20 gram marinademix (in de supermarkt, van Verstegen)
5 gram zout

zeeuwsspek004.jpg
zeeuwsspek005.jpg


Ik heb de buik in 2en gedeeld en met een vork heb ik de buik hier en daar geprikt,zodat de marinade in het vlees kan trekken.

zeeuwsspek006.jpg

Ik heb het spek voor 3 dagen weg gelegen in de koeling.

En na 3 dagen zag het er zo uit.
zeeuwsspek052.jpg


De BBQ klaar gemaakt,en op gestookt naar 165 graden C.
Met een stukje appelhout.

zeeuwsspek054.jpg
zeeuwsspek055.jpg


Na 1uur was de kerntemperatuur 72 graden C.

zeeuwsspek057.jpg


Wat vonden we er van,we vonden het heerlijk.
Op brood,en in blokjes om het zo op te eten.
Ik moet het nog wel even goed vergelijken met een stuk zeeuws spek uit de winkel.
 
Mooi man! Ga ik ook een keer proberen, wist trouwens niet dat er in 3 dagen cocktailprikkertjes uit kunnen groeien ;)
 
noskos zei:
Mooi man! Ga ik ook een keer proberen, wist trouwens niet dat er in 3 dagen cocktailprikkertjes uit kunnen groeien ;)

LOL
 
lekker hoor Mike, jij wordt de spek specialist hier  :D
 
Lekkerrrrr Mike
(staat hier ook op de lijst, en het spek reeds in de vriezert)

Heb je van te voren het zwoerd er af gehaald?
( en kan je daar nog wat mee ?)

Mac
 
Mac zei:
Lekkerrrrr Mike
(staat hier ook op de lijst, en het spek reeds in de vriezert)

Heb je van te voren het zwoerd er af gehaald?
( en kan je daar nog wat mee ?)

Mac

Ik heb van te voren de zwoerd er af gehaald.
 
Ook hier ligt een stuk spek in de vriezer te wachten op meer tijd, maar dit gaat ervan gemaakt worden...
 
eikie zei:
Ook hier ligt een stuk spek in de vriezer te wachten op meer tijd, maar dit gaat ervan gemaakt worden...

Het is leuk en lekker om te maken.
 
Mike v R zei:
eikie zei:
Ook hier ligt een stuk spek in de vriezer te wachten op meer tijd, maar dit gaat ervan gemaakt worden...

Het is leuk en lekker om te maken.
kijk er ook wel naar uit, maar eerst maar eens drie dagen achter elkaar thuis zijn..
 
Je hoeft er niet naast te zitten hoor als het in de koelkast ligt ;)
 
noskos zei:
Je hoeft er niet naast te zitten hoor als het in de koelkast ligt ;)
Niet, dacht dat dat het leukste gedeelte was  ;)

Maar goed, als je maar twee van de zeven dagen thuis bent en het ding moet drie dagen marineren, dan wordt het of niet, of langer marineren of iemand anders laten doen.

Maar er komt vakantie aan...
 
ziet er goed uit man gaat op mij doe lijstje
 
Ziet er erg lekker uit, maar wat voor nut hebben de coctail prikkers?
 
antis zei:
Ziet er erg lekker uit, maar wat voor nut hebben de coctail prikkers?

Ik had 2 soorten gemaakt,en nu kon ik ze uit elkaar houden.
 
Ikheb het ook al eens gemaakt en wij vonden het ook heerlijk.
 
is het ook met Leo zout te doen? na omrekenen met de converter natuurlijk of toch echt eerst colozout inkopen?
 
alvon zei:
is het ook met Leo zout te doen? na omrekenen met de converter natuurlijk of toch echt eerst colozout inkopen?

Ik zou dan colozout gebruiken.
Als ik het terug reken naar Leo zout hou je bijna niks over, ik weet niet of het zich dan wel lekker verdeeld.
 
Terug
Bovenaan Onderaan