BasBQ
Beef en Steak

Nieuwe Tafel voor mijn Weber 57..

 
 
 

vogels

Pitmaster
Berichten
854
Nadat ik mijn oude tafel verkocht had (iets sneller dan verwacht) wordt het toch eens tijd om aan een nieuwe te gaan werken..

Dus van de week wat inspiratie opgedaan op het internet en wat tekeningen gemaakt..

Dit gaat hij worden:
BBQ%20tafel_zpsqotn7ggm.jpg


En de tekening:
BBQ%20tafel%20tekening_zpsduunhfmz.jpg


Ga het van Douglas hout maken wat ik daarna ga oli?n, het hout in ondertussen besteld.
Ben alleen nog een goede manier aan het zoeken om de houtverbindingen te maken (deuvels of multiplex verbindingen), in ieder geval op een manier dat je geen schroeven ziet zitten.

Het blad wordt van beton, na een blad van hout gehad te hebben en me te irriteren aan de brandvlekjes van verdwaalde kooltjes gaan we eens iets nieuws proberen.

Heb wat info gezocht:
Link 1  Link 2

Vandaag maar eens aan de slag gegaan, oefenen met beton storten met de tegel die onderin de BBQ tafel komt te liggen;

Eerst een beetje specie maken (beamix 100 met 1,5 liter water):
DSC_0321_20150710_193313_zpsxepsrzr3.jpg


Dan in de mal (gelamineerde spaanplaat ingesmeerd met dus laagje olie):
DSC_0320_20150710_193247_zpsogeuwq1z.jpg


Half vol, dus netje erin:
DSC_0322_20150710_193146_zpsj7ohdg0i.jpg


Afvullen en de lucht eruit trillen:
DSC_0330_20150710_193109_zpsonp3ztnw.jpg


Nu nog 4 daagjes in spanning afwachten totdat ik de bekisting eraf mag halen:
DSC_0335_20150710_193034_zpsoyx2ug9p.jpg


Ik houd jullie de komende weken op de hoogte van mijn avontuur  :D
 
Super project.
ga je volgen en veel succes
 
Dit wordt een mooie tafel  :)
Een betonnen blad, is leuk om te doen.
Gebruik je licht gewicht beton?
Scheelt je +/- 30% in gewicht.

Succes,
Blefke
 
Leuk project.
Ga ik eens lekker volgen.
Goed voorbereid ook.
Voorbereiden is het halve werk, dus je bent al halverwege  ;)
 
Waarom kies je er voor om de barbecue in het midden te plaatsen? Het lijkt me handiger om hem aan een zijkant te plaatsen, qua effici?nte werkruimte. Maar ik heb totaal geen ervaring met barbecuetafels dus laat me graag overtuigen van m'n ongelijk
 
Mijn vorige tafel had zijn BBQ aan een zijde, en dan wilde ik juist vaak aan beide zijde wat neerleggen (b.v. rauw vlees links en groenten rechts).
En omdat het oog ook wat wil, is symmetrie altijd goed..  :D.

Zit er alleen nog mee waar ik mijn deksel ga laten, hij kan in principe onderin liggen maar dat is niet makkelijk, misschien dat ik eens ga kijken voor een scharnier erop.
zoiets : http://unknownbbq.com/shop/

Als iemand nog tips heeft voor de deksel positie, dan graag :)
 
Zo weer een update, vandaag weer een beetje geknutseld aan de tafel.

Allereerst heb ik het blad uit de mal gehaald en tot mijn tevredenheid hoefde ik het maar een klein beetje bij te werken.
Het is zo uit de mal echt super glad (op kleine lucht belletjes langs de kant na), en ik denk dat ik naast een coating erop niet meer ga doen aan deze tegel.

Hoop dat het blad er ook zo uit ziet straks dan hoef ik niets te schuren... Moet voor het blad alleen nog iets vinden van rond ~60cm voor de uitsparing van de BBQ.

Foto 1 (onderkant):
DSC_0370_20150718_185408_zps2c9r4tay.jpg


Foto 2 (close-up):
DSC_0373_20150718_185439_zpsneexsnht.jpg


Dan ben ik ook alvast begonnen met het onderstel, van de week het hout al gehaald, en van een vriend een bovenfrees geleend.
Wil het weer zo maken zodat ik geen schroeven zie, dus heb gekozen voor Pen-Gat verbindingen waarbij ik de pen van multiplex (12mm) maak.
Dit hoef ik straks alleen maar te lijmen.

Het hout (in de auto):
DSC_0340_20150718_191029_zps3dax3rkg.jpg


Eerste frees snede voor de korte kant (altijd spannen als je dit nooit doet):
DSC_0374_20150718_185459_zpsj1ml6lmd.jpg


Het past iig goed;
DSC_0375_20150718_185529_zps44euly0a.jpg


Tweede voor de lange dwarsbalk:
DSC_0379_20150718_185616_zpsbuywygvn.jpg


Je moet creatief worden als je de kopse kant wilt frezen en toch geleiding wilt, dan maar twee tegelijk (kratjes bier komen altijd van pas):
DSC_0380_20150718_185634_zpsx2utdsx2.jpg


DSC_0383_20150718_185654_zpsgioqrps7.jpg


Verbindingen passen:
DSC_0385_20150718_185715_zpscmfh9nbt.jpg


DSC_0386_20150718_191558_zpsl3b6knej.jpg


De eerste zijkant is klaar, het is secuur werken en veel passen en meten, maar het resultaat past wel precies.
Komende week verder met de andere zijkant, en nog een manier bedenken om de lange balken aan de kopse kant te frezen.
Als iemand een goed idee heeft, hoor ik het graag.

Op naar de volgende update.  :D
 
=D> =D>
Vakmanschap = meesterschap
Waar heb ik dat al eens gehoord, echt goed gemaakt.

Blefke
 
Ziet er goed uit.
Ik zou ook de q in het midden houden. Aflegmogelijkheid links en rechts is ideaal.
 
chckstrk zei:
Logisch verhaal van je bbq-positie. Waar bestel je hout? Online ergens of bij een houtboer in de buurt?
Ziet er echt vet uit tot nu toe!

Houtboer in de buurt, had wat offertes opgevraagd.. daar zit echt veel verschil in...
Heb alsnog iets te vlug besteld, want heb na de bestelling een goedkopere offerte gehad... maarja geen geduld.

Dit weekend hoop ik weer verder te gaan met bouwen.
 
Misschien een h?le domme vraag.... Maar moet dat hout nog op 1 of andere manier behandeld worden om hittebestendig te worden? Zo'n kettle wordt toch best warm...
 
Peterk73 zei:
Misschien een h?le domme vraag.... Maar moet dat hout nog op 1 of andere manier behandeld worden om hittebestendig te worden? Zo'n kettle wordt toch best warm...

Mijn vorige tafel kon dat prima hebben, ongeveer 1cm ruimte tussen ketel en hout en er is genoeg ;) (lucht) isolatie
 
Zo maar weer eens een update, afgelopen week weer aan het knutselen geweest.

De lange balken gefreesd:
DSC_0395_20150802_145112_zpswgt0n4vm.jpg


en dus kan het lijmen en stellen beginnen:
DSC_0403_20150802_145149_zpshwzf2sls.jpg


DSC_0404_20150802_145209_zpse2ewssi3.jpg


DSC_0412_20150802_145358_zpsohvc1mob.jpg


dat kan drogen, kunnen we verder met het blad...

De mal maken:
DSC_0406_20150802_145228_zps75apt4p8.jpg


DSC_0409_20150802_145251_zpseksxioco.jpg


Het ijzer op maat maken:
DSC_0416_20150802_145422_zpsvr21phmx.jpg


DSC_0417_20150802_145433_zpsanurgred.jpg


En beton er in dan maar:
DSC_0421_20150802_145507_zpsjsulstcu.jpg


DSC_0422_20150802_145528_zpsiyuxyg74.jpg


DSC_0425_20150802_145602_zpsjzl4y8ng.jpg


DSC_0426_20150802_145623_zpsd1waonzd.jpg


DSC_0430_20150802_145645_zpsutm0ta9y.jpg


De komende dagen goed nat houden, en maar hopen dat hij net zo goed gelukt is als het proefstukje van een aantal weken geleden..
Komende weken beginnen met het afwerken van het frame en de kastjes, daarvoor moet ik nog ergens ouderwetse scharnieren vinden.

Bedankt voor het volgen, en tot de volgende update.  :D
 
Nou het is alweer even geleden dat ik op het forum ben geweest... heb ook niet veel gebruik gemaakt van de BBQ de laatste tijd  :(..
Maar na de vakantie heb ik weer een kleine update in dit project....

het meubel zit in elkaar en is geschuurd en gelakt.
Het blad viel wat tegen (veel lucht bel gaatjes) dus heb ik gevuld en moet ik nu schuren en coaten..

zie foto's:

Geheel in elkaar gezet, wederom geen schroef te zien vanaf de buitenkant  :D
DSC_0435_20150924_203412_zpsg678vs24.jpg


De deurtjes passen:
DSC_0433_20150924_203439_zpsq6uhc8yn.jpg


Oude scharnieren gevonden bij pa op de zolder, en een beetje schoon gemaakt:
DSC_0441_20150924_203334_zps6asijn8a.jpg


Scharnieren mat zwart gelakt en op de deuren:
DSC_0448_20150924_203517_zps53ldm8uk.jpg


Meubel in de olie en afgemonteerd:
DSC_0464_20150924_203300_zpszbeji0eb.jpg


DSC_0466_20150924_203228_zpswcq0ixp0.jpg


Over naar het blad na ontkisting (beetje veel gaatjes):
DSC_0653_20150924_203608_zpshodle3yn.jpg


DSC_0654_20150924_203624_zpszixyav9v.jpg


Dus dan maar opvullen:
DSC_0657_20150924_203653_zpsne4cbil4.jpg


Komende weken wachten op wat beter weer zodat ik het blad kan schuren en coaten, dan is het een kwestie van de BBQ erin en stoken maar :)
 
Mooi project. Leuk om te volgen. Wat denk jij dat er anders is gegaan met je werkblad? het lijkt mij de eerste mortel natter was.
 
Terug
Bovenaan Onderaan