BasBQ
Beef en Steak

Dikke lende op de bbq

E

erwin_m

Gast
Hoi,

Ik heb een paar dikke lende's in de vriezer liggen van circa 750g stuk. Nu kan ik deze natuurlijk als stoofvlees verwerken, maar volgens mij kunnen deze ook heerlijk klaar gemaakt worden op de barbecue.

Ik ben op zoek naar een lekker recept/bereidingswijze. Zat zelf te denken om te kruiden met zout, peper, gemalen chipotle en uienpoeder. Dan direct dichtschroeien om vervolgens indirect tot 52  graden te laten garen. Beetje rook erbij in het begin.

Iemand andere suggesties, of ervaringen?

Gr. Erwin
 
Deze bevalt mij al meerdere keren erg goed:
https://bbqfan.wordpress.com/2012/05/29/zijlende/
 
Klinkt inderdaad goed. Mochten er nog andere suggesties komen, dan denk ik er nog even over, maar dit kan het zeker ook doen!
 
Ik heb het recept gevolgd en moet zeggen dat het heerlijk was. Op het moment dat de lende 52 graden was, heb ik hem er af gehaald. Helaas duurde het nog even voordat alles klaar was, eindigde op 56 graden. De smaak was prima, maar hij had wat mij betreft dus iets meer rose gemogen, maar dat is mijn eigen fout  :(.
 
Fijn dat het gelukt is, we zien met spanning de foto's tegemoet. ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan