BasBQ
Beef en Steak

Mojito granit?

 
 
 

WillemHvdW

Kooltjesharker
Berichten
177
Ik ga voor een etentje een mojito granit? maken en ben benieuwd wat voor rum jullie aanraden voor een mojito. Is een "gewone" bacardi goed genoeg of zou ik juist een ander merk moeten proberen?
 
Mojito's zijn normaal gesproken met witte rum, bacardi kan je kunt ook Havana Club nemen vind ik zelf een lekkerdere witte, je zou hem ook iets gerijpt kunnen nemen, 3 jarige havana club bijvoorbeeld. De sligro heeft een witte Plantation 3 star staan waar iedereen over roept ook prima. Dit is allemaal rum uit het goedkopere segment dus tot zo'n ?20 voor een fles. Met bevriezen mis je al wat smaak omdat je papillen wat verdooft worden, dus zou ik voor de 3 jaar Havana Club gaan, net wat meer smaak.
 
Bedankt Noskos,

Ik ga die Havana van 3 jaar eens proberen.

Willem
 
Ik heb uiteindelijk onderstaand recepts gebruikt, smaak was erg goed

Recept voor 2 personen
?Ingredi?nten:

??8 muntblaadjes
?2 el rietsuiker
?2 limoenen
?0,5 dl rum
?Werkwijze:

??Rol de limoenen met de hand over het werkblad, zo komt het sap beter vrij
?Pers de limoenen uit
?Doe de muntblaadjes in de rietsuiker in een kommetje
?Kneus de muntblaadjes zodat ze goed hun smaak afgeven
?Voeg 2 dl water toe en roer tot de suiker bijna is opgelost
?Voeg de rum en het limoensap toe
?Roer alles goed onder elkaar
?Zeef de muntblaadjes eruit
?Doe alles in een potje en plaats in de diepvries
?Roer om het half uur met een vork door de mojito om mooie schilfers te verkrijgen
?Als hij helemaal bevrozen is kan je hem serveren
 
Bedankt voor het delen van het recept!
Je zou hem volgende keer in een plat bakje kunnen maken, dat gebeurd meestal voor graniet?'s. Maakt het losmaken met een vork ook makkelijker en het bevriest nog eens sneller ook.
 
Is het slecht dat ik nu voor 12uur zin heb in een Mojito? ::)
 
It's 5'o clock somwhere ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan