BasBQ
Beef en Steak

zout verhoudingen in rub

 
 
 

harlin

Kooltjesharker
Berichten
213
Hi,

Ik ben wat aan het experimenteren met recepten uit het boek van Pitt Cue, leuk boek met grappige recepten. Ik vond alleen de verhouding zout/overig vrij groot, ik heb eerder iets gemaakt met de rundvlees rub, minder zout gebruikt uit veiligheid, ik vind het zo zonde als ik een stuk vlees verknal. Maar vraag me af of de verhoudingen zoals men voorschoteld wel goed zijn,

Rundvlees rub (350gr)
200 gr Maldon-zeezout
70 gr lichte basterdsuiker
25 gr engelse mosterd poeder
25 gr scherpe paprika
25 gr vers gemalen zwarte peper



https://www.bol.com/nl/p/het-pitt-cue-co-het-mannenkookboek/9200000028985133/
 
Dan zit je op bijna 58% zout.


Ik heb even mijn eigen rups erop nageslagen en kom gemiddeld op een zoutpercentage van 36% uit.


Ik neem aan dat het te maken heeft met je eigen voorkeur. Ik heb wel eens gelezen dat de USA rubs hoog in het zoutgehalte zitten. Daarbij heb ik bij een steak liever iets meer zout dan op kip bijvoorbeeld.


Ik zou iets lager gaan zitten in het zout. Je kunt altijd achteraf nog zout toevoegen in je rub dan de korrels eruit zoeken ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan