BasBQ
Beef en Steak

Frietje ree?nstoofvlees.

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Naast de biefstukjes lag ook nog ruim 1,5kg ree?npoulet in de vriezer. Deze ook maar uit gehaald. Dit zijn allemaal afsnijsels van het slachten van de ree?n. Vonden we zonde om weg te gooien. Dus omdat het nog steeds vakantie was maar eens een hachee van maken. En dat lekker bij de friet opeten.

Daar gaan we.

Vlees uit de vacu?m halen en even droog deppen. In de SPG zetten en aan stokjes rijgen. Zodat eea lekker indirect op de BBQ wat beuken rook op kan pikken.

1d2481c376a3be567c3c382a545a649a.jpg


b0d4b51012736d3d193d3b14756c6945.jpg


860da44d387bbbb6b7527a7f15dd2467.jpg


51f66eb9357b8e51ad48acbbf0a895d7.jpg


ccff032e963cbd6bdc71cb84847b5872.jpg


Na ongeveer een uurtje roken op 100gr waren de blokjes tussen de 55 en 60gr kern. En konden er af. De grotere stukken even gehalveerd. Zodat alles ongeveer even groot is. En dat kan dan zo de DO in.

69fbb9a799bbad21a27ef328af49f4b5.jpg


e91d44b498eae901d05738fd60f3b0ea.jpg


d2f3ebda47069ddfef8abd2d791a6b91.jpg


Er mag natuurlijk nog wel wat bij. Twee uitjes grof gesneden. Twee teentjes knoflook. En de Boswachter melange even gekneusd. Zodat de smaken beter los komen. Beetje Croma vloeibaar boter mocht er ook bij. Want het vlees is extreem mager.

7ddd92811206a09ca05f6ac6f19eddc5.jpg


928f136354a54c9e3dabed016ea5ec2d.jpg


En natuurlijk moet er ook wat nat bij

617e1383b976f2e97fb4cc61497937da.jpg


856a24b6e20419ee5987ed1e6bf1df72.jpg


OMG dat ruikt me een potje lekker hier in de tuin. Even de alcohol uitkoken en dan kan de deksel er op. ConvEGGtor er weer onder. En lekker lang door laten pruttelen. Tot het vocht bijna ingekookt is. Zeker 6u laten staan.

cc95530b221a2e4ae377f8a86e273a83.jpg


a117b28cdf6136cdbd30d8bfa9e6b7aa.jpg


Het vlees is nu boter mals. En kan van het vuur. Even met de stamper aan drukken en alles valt als draadjesvlees uiteen.

531b298a0ece2d465165ccbee635f643.jpg


fb427fcca51575ca4320bae50469b680.jpg


Alles even een nachtje laten afkoelen en de smaken lekker laten samen komen. Vervolgens de volgende dag lekker langzaam opwarmen en de frietjes gaan bakken. Beetje salade er bij en smullen maar.

7def13177da1c74ff239adb27fac96f8.jpg


Man dit is gewoon ouderwets genieten. Lekker dagje prullen met de Q en wat gietijzer. En dan heerlijk genieten van al dat lekkers.

Bedankt voor het kijken
Bram.
 
Ah top dit heb ik ook nog in de vriezer liggen en zocht nog naar een recept!

P.s. wat is boswachter melange?

Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk

 
Stoofvlees altijd +1, heerlijk Bram. Dat lust ik wel.
 
Spekkie zei:
Ah top dit heb ik ook nog in de vriezer liggen en zocht nog naar een recept!

P.s. wat is boswachter melange?

Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk

Boswachter melange van de Watermolen is een kruidenmengsel voor wild gerechten. Heb ik ooit van Mn slager gekregen en bevalt me wel. Lekker makkelijk.
 
Lekker zeg
 
Ook erg lekker, heb zelf ook ooit worst gehad van ree?n vlees, deze zijn dan wel stevig van structuur maar ook erg lekker.

Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk

 
Wat een prachtig bordje eten.
Frietje ree?n stoof.
Restaurants eat your Hart out  B-)

Ik proef het gewoon hier.
 
Lekker dagje zo Bram. Stoofpotje van ree kende ik nog niet, lekker hoor.
 
Stoofje met weizen... nog nooit gedaan. Ik pak altijd een donker zoet bier. Leuk dit.

Lekker gesmuld weer Bram, goed bezig!
 
Sander72 zei:
Stoofje met weizen... nog nooit gedaan. Ik pak altijd een donker zoet bier. Leuk dit.

Lekker gesmuld weer Bram, goed bezig!

Gaat heel goed Sander. Dit is Franziskaner Hefe-Weissbier met Naturtr?b. Geeft een heerlijk aroma tijdens het stoven. Gewoon eens proberen.

En ik gebruik beukenhout en Franziskaner omdat de ree dit zn beetje in zijn natuurlijke omgeving had. Leek me wel een leuke touch
 
wauw dat ziet er echt super lekker uit !!
Nooit geweten dat je ree kon stoven zolang, weer wat geleerd.

Hefe-Weizen gebruik ik regelmatig in varkens stoofpotjes, ga het ook maar eens een keer in de hachee proberen.
 
Lekker hoor zo?n stoofpotje
 
Jeeeetje Bram, deze heb ik even gemist. Wat een lekkernij!

Verstuurd vanaf mijn GM1913 met Tapatalk

 
Lekker hoor.
Denk dat ik een Dutch oven vraag voor m?n verjaardag.
Nu zie ik op het internet veel foto?s met briketten op de deksel.
Is dit noodzakelijk ?
Heb een keramische Q en dus alleen houtskool in huis.


Biergondi?r of Bourgonbierder achter de Bastard.
 
Voor sommige gerechten wordt het i.d.d. gevraagd maar ik denk dat dat vooral bedoeld is voor het gebruik in de open lucht waarvoor de D.O. eigenlijk gemaakt is. het echte buiten gevoel :D
Zoals ik de D.O. gebruik (in een gesloten bbq) zie ik dat niet zo de warmte komt immers toch van rondom.
Maar als je het nodig mocht hebben de op de camping of zo heb je kan je hem wel gebruiken en hoef je geen tweede er bij te kopen, blijven Hollanders :D

 
Briketten heb ik er nog nooit op gehad. Miss als je brood gaat bakken oid. Zodat je zeker genoeg warmte aan de bovenkant krijgt.
In de BGE heb ik rondom warmte. Heeft tot nu toe altijd gewerkt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan