BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork voor de badge

 

Japo

Sprokkelaar
Berichten
46
Speciaal voor de badge, een reportage van de pulled pork sessie komend weekend.
Planning voor vandaag was de rub aanbrengen & morgenavond rond de klok van 22u de Q op, om vervolgens uiterlijk op zaterdag 12u de BBQ weer vrij te hebben voor de ribbels.

Injectiemix | NOSKOS
100 ml appelsap
60 ml appelazijn
40 ml honing
30 ml worchestershire saus
1 eetlepel zout
1 eetlepel uiengranulaat

Gemaakte rub op foto is voor de buikribben
e1939d56772e25543657ad9dba410f18.jpg


cfde5c6bcbc95d9045ec58f0eeabcdb8.jpg


58c3080db55f894a8d6fb1aeb0ecd8f4.jpg


cebc32d227b554a783e2d69e3d8368f5.jpg


Momenteel in de vershoudfolie in de koeling...



Zojuist, vrijdagavond 20.30 gestart...

0633e98e68b5a10ca423f0398d19bbd5.jpg


8002c37dd5dc0308fba45f37ca8a6519.jpg




Vandaag om 12:30u tikt de dikste nek de 88 graden aan... Er af ermee en plaats voor de ribben maken...

098f203afa450deea1dd7adb8b59c7cc.jpg


0f93d0189821c2ce6dfe20e381f33e1d.jpg


7c77037762d825ae83150afef219f3f3.jpg



Uiteindelijk gepulled...

d9ccd783a96fc07fd652fec00cfb51d5.jpg



25 gasten hebben ontzettend gesmuld, altijd fijn na zo?n werkje die complimenten! Heb ik nu mijn knorrie badge verdiend?



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Aan de voorbereiding kan het niet liggen. Kijk uit naar het eind resultaat.  :)
 
Goeiemogguh, de voorbereiding is in ieder geval top.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er nu al goed uit! Veel plezier met je run

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Mag ik vragen waarom je het vlees opgebonden hebt? Het ziet er naar mijn idee uit alsof het al een mooi stuk is van nette vorm, zonder dat er stukken bij zijn die veel dunner of veel dikker zijn dan de rest... Ik vraag dit vooral uit interesse omdat ik aanstaande zaterdag eenzelfde stuk ga bereiden, die vanavond in de rub zal gaan
 
Veel plezier alvast!
 
goed begonnen in ieder geval. succes!!
 
Goed begin is het halve werk, nu de andere helft nog :D veel plezier met de P.P. ;)
 
Juulvh zei:
Mag ik vragen waarom je het vlees opgebonden hebt? Het ziet er naar mijn idee uit alsof het al een mooi stuk is van nette vorm, zonder dat er stukken bij zijn die veel dunner of veel dikker zijn dan de rest... Ik vraag dit vooral uit interesse omdat ik aanstaande zaterdag eenzelfde stuk ga bereiden, die vanavond in de rub zal gaan

Voor mij twee redenen, eerste om zoveel mogelijk ruimte te cre?eren in de Q, compact gezien er 12 kilo op gaat. Tweede om het vlees in zij geheel van het rooster af te krijgen, zonder scheuren of breken...



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Leuk, hopen dat je aan de nachtrust komt. Succes en veel plezier.
 
In mijn eerste, bovenste post wordt het vervolg gepost van de pulled pork...

Hierbij ook nog een foto van de ribbels...

129635cb87c8b3ea66a73b9941455dd4.jpg


e1158726feae6852940ad1c5233faee1.jpg


Vergeten een foto te klikken na inrubben...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Tering, aan die eerste ribbel zit nog bijna een half varken
 
Daar is niets mis mee,..... Succes
 
Succes deze nacht. En vooral veel plezier!

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
SilverFox zei:
Tering, aan die eerste ribbel zit nog bijna een half varken
Zo horen ze er uit te zien.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat gaat al de goede kant op. Mooie bark op je nekken. En als ik die ribben zie krijg ik ook zin om die eens te gaan maken. Dan wel op de eastwood methode.
 
Gaat lekker zo. Wat een eten  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan