BasBQ
Beef en Steak

High-Que kolenrooster

 

Zappa

Kooltjesharker
Berichten
139
Mijn KJ Classic heeft een gietijzeren kolenrooster, net als de meeste andere kamado's.  Degelijk, maar de gaatjes zijn klein en gaan snel dicht zitten met brokjes houtskool waardoor de luchttoevoer vermindert en de as lastig is te verwijderen. Daar zijn meerdere oplossingen voor zoals de kick-ash basket maar dat is een prijzig ding.
Ik vond een goed alternatief: https://www.high-que.com/Stainless-High-Heat-Charcoal-Fire-Grate-Upgrade-for-Kamado-Joe-Classic--10-dia_p_32.html

Deze is net zo groot als het originele rooster, maar heeft een veel betere luchtdoorlaat. De as valt er makkelijker doorheen en je bent ook meteen af van het kleine gruis. Bovendien brandt de houtskool sneller en is de temperatuur beter te regelen.

Ik vond hem bij: https://www.amazon.de/Edelstahl-anthrazit-Feuerrost-Upgrade-Classic/dp/B00J95T96S voor ? 35,00 maar zo te zien had ik de laatste :)

Het zal dus even zoeken zijn waar deze te koop is.

27zhifp.jpg


zv32a8.jpg


Over de levensduur kan ik nog niets zeggen na 1 sessie maar het rooster voelt erg degelijk aan.
En hij is ook leverbaar voor andere kamado's.

 
Heb ik ook voor mijn groene ei.
Destijds bij meerbbq gekocht.
Van High Que is die leverbaar.
 
Nu ik weer een aantal keren de Joe heb opgestookt kan ik zeggen dat dit rooster fantastisch werkt. De kleine stukjes houtskool vallen er lekker doorheen. Beluchting is veel beter. En het rooster houdt zich prima.
Aanrader dus. 
 
Terug
Bovenaan Onderaan