BasBQ
Beef en Steak

WSM naast Weber master touch

 

menno

Sprokkelaar
Berichten
48
Ik ben al een tijdje aan het kijken naar een wsm naast mijn weber ketel. Het lukt me in de ketel ook prima om te roken en low & slow te bereiden. Het is wel vrij veel werk om de temperatuur helemaal stabiel te houden. Ik heb laatst een houder gekocht om de briketten aan 1 kant te houden met een waterbak als heat deflector. Dit zou het roken nog moeten bevorderen. Weten jullie wat de voordelen zijn van een smokey mountain ten opzichte van de ketel?

Ik kan met voorstellen dat de temperatuur makkelijker stabiel blijft?
Meer oppervlakte door de 2 roosters?

Zijn er nog meer voordelen?

Het verbruik lijkt me redelijk gelijk?
 
Het grootste voordeel is het regelen van de temperatuur, de kogel is ontworpen voor hoge temperaturen en de WSM is een smoker, dus low and slow.
Waar je bij een kogel bbq roosterruimte moet inleveren voor indirect garen heeft een WSM, zoals je aangeeft, 2 roosters voor indirect gebruik.
 
Kijk ook even naar de Fornetto als je een WSM overweegt ;-)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Ik heb dezelfde combinatie de master touch en de WSM beiden 57. Ik zou niet meer zonder de WSM willen. Perfect voor low en slow. Hij is super stabiel qua temperatuur (ik gebruik intussen wel een controller) en zuinig in verbruik. Vroeger zonder controller ging ik gewoon meer kijken naar de temperatuur, laat ons zeggen dat de controller gewoon voor de gemoedsrust is en uiteraard ook als kerntemperatuur meter.
Vroeger rookte ik ook met de master touch maar dit is toch net even iets anders. Ook de extra oppervlakte is meegenomen. Voor een feestje kan je makkelijk iets low en slow en de hogere temperaturen voor de master touch houden.
Hij is natuurlijk niet goedkoop maar mijns inziens (als je hem voldoende gebruikt) de investering waard.
 
+1 Dbt.

Hier een WSM47 naast een 57kettle. Meer dan genoeg ruimte op de 47 waardoor het tweede rooster nooit in gebruik is. Ben nog steeds blij met deze aankoop.
 
Hier ook een 47 WSM naast een 57 Master touch  B-)
Ik kan mijn WSM niet meer missen...
Voordelen zijn allemaal al genoemd! Het is de investering waard IMHO
 
Tja, hier ook een combi van wsm en een ketel.
Nooit spijt van gehad en ga ik ook niet krijgen.
 
Ik heb naast mijn weber 57 (en inmiddels een kamado) een kleine rookkast.
Leuk voor paling, makreel, zalm of gevogelte om te roken. Heb hem nog niet gebruikt voor pulled pork te maken.
Geeft een supersmaaj, maar is wel serieus werken om de temperatuur stabiel te houden.
 
Bedankt voor alle tips. Die Fornetto zag er heel mooi uit, maar kon deze via marktplaats kopen. Gister toch maar besloten om te doen, dus van het weekend een nieuwe entry in het aankoop topic :)

Zaterdag kijken hoe hij het doet met een portie spare ribs.
 
Super goed je kan in die kwaliteitsklasse geen miskoop doen. Heel veel plezier er mee!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan