BasBQ
Beef en Steak

Varkenshaasje - Tenderloin

F

FrankVL

Gast
Hallo iedereen , mijn eerste postje hier.
Het vakensvlees hier in Thailand is doorgaans van heel goede kwaliteit , dus regelmatig op het menu bij ons.
Varkenshaasje , gemarineerd , kort gerookt en nadien nog es op de grill.
Een pepersausje erbij en frietjes , en gewoon klassiekertje.

Marinade :
- 1 kop appelsiensap
- 1/4 ananas
- 1/2 ui
- 6 looktenen
- 2 eetlepels kippezout
- 2 eetlepels palmsuiker (of een andere bruine suiker)
- een flinke scheut ananas azijn
- 4 eetlepels donkere soya saus
- 4 eetlepels oester zaus
- 2 eetlepels peperkorrels
- alles in de blender en fijnmaken.
---> 24 uur in de koelkast

Roken in de Weber voor 1 uur op 150 C , dan laten rusten in een afgesloten pan.
Na 1 uurtje :
21kdkcj.jpg


Na (kort) grillen :
bvr7o.jpg


En op het bord :
dmfrsm.jpg


Ik hoop dat ik mijn eerste "huiswerkje" goed gedaan heb...
;)
 
Dat ziet er lekker uit, wat heb je voor sausje erbij?
 
Ziet er lekker uit.

Wat is kippezout??
 
De saus was een gewone peper-room saus :
- 100 gr. gerookt spek
- 1/4 ui
- 2 looktenen
- 4 eetlepels verse groene peperbolletjes
- 1 blokje kippebouillon
- 1/2 lt water
---> spek , ui en look licht laten bakken ; water , blokje en peperbolletjes erbij ; 15 min laten koken ; afkoelen en zeven ; nog wat peperbolletjes erbij en een gelijke hoeveelheid room en laten inkoken tot gewenste dikte.

Dat "kippezout" is niet echt hetzelfde als kippekruiden , maar zout op smaak gebracht (uit de Makro hier) :

xfqi9w.jpg


 
Terug
Bovenaan Onderaan