BasBQ
Beef en Steak

WORST! Merquez en Venkelworst

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.089
Hoi bbq-collega's

We waren al een tijdje door onze voorraad worst heen, dus het werd weer eens tijd om een voorraadje aan te leggen.
Er gaat tenslotte niets boven zelfgemaakte worst.
Deze keer 4 kilo worstvlees (kinnebak en zo) bij de slager besteld.
2 kilo gaan we veranderen in merquez en 2 kilo wordt venkelworst.
Merquez nog nooit gemaakt, dus erg benieuwd. Venkel is eigenlijk wel een vaste klant want zoooo lekker!!!!

Goed. Aan de slag!
Gisteravond alvast de droge kruiden gemengd en klaar gezet zodat vandaag alleen maar de verse en natte ingredi?nten toegevoegd moeten worden.
Knoflook, ui, olijfolie, peterselie en sambal (ipv harissa) praten we dan over.
Ook het vlees eens goed bekeken en waar nodig in wat hanteerbaardere stukken gesneden.
Ondertussen de porkert in de koeling om lekker op temperatuur te komen.
En oh ja, het bekvam tafeltje ff binnen zetten. Porkert past niet lekker op de aanrecht  :(

En dan, als alles voorbereid is: DRAAIEN MAAR!  B-)

De pics:

Opstelling klaar, vlees ready to go (de groentjes mogen toekijken  :D  )


En draaien draaien draaien.... 4kg


Alles gedraaid, even mengen en terug in de koeling


Ondertussen de smaakmakers klaarmaken


Gehakt verdelen en mengen: 2 kilo voor de merquez, 2 kilo voor de venkel


Darmpje spoelen en ff laten weken
Ondertussen alles weer terug in de koeling uiteraard


En dan voldouwen die darm!


Wat een prachtig resultaat na al dat zware arbeid




Daar krijg je honger van!
het restje in de porkert en vulpijp even gebakken als burgertje en hup, snel op een bruine boterham.
Potje zilveruitjes ff opmaken. Best lekker, een zuurtje ernaast.


En dan savonds natuurlijk een paar worstjes op de nieuwe wga.
Lekker rustig aan met wat snippers kersen gerookt en daarna nog een beetje aangegrilled


En alles mooi op tijd klaar. Een broodje worst een is een goede start van deze carnaval-avond
Zeker met zuurkool en curry is het een onge?venaarde topper






Het smaakte echt helemaal geweldig. Wat is het toch genieten om zo je eigen producten te maken.

En oh ja, de rest gaat vannacht in de koude rook om morgen in de vriezer te verdwijnen totdat we ze weer nodig hebben  ;)



Dank voor het kijken en een goeie carnaval allemaal!!!!
Rick
 
Erg leuk om te lezen en te zien, die lust ik wel! Dat van dat koud roken wil ik meer van weten.
 
Schitterend. Toch de gehaktmolen eens uit het vet halen binnenkort....
 
WoW Rick dat ziet er prachtig uit. Bedankt voor het delen.
 
Water loopt me in de mond, mooie repo Rick.
 
Hmm waar kunnen we het afhalen.  Zou jij wel lusten. :p
 
Lekker bezig geweest Rick. Mooi verslag en lekker veel foto?s. Mooi leesvoer. En het lijkt mij ook wel erg leuk om zelf eens te doen.
 
Bram zei:
Lekker bezig geweest Rick. Mooi verslag en lekker veel foto?s. Mooi leesvoer. En het lijkt mij ook wel erg leuk om zelf eens te doen.

ook ideaal carnavalsvoer, broodje worst met zuurkool en curry
alleen zag dat de fotowedstrijd "carnaval" al gesloten was......
 
Ridevi71 zei:
ook ideaal carnavalsvoer, broodje worst met zuurkool en curry
alleen zag dat de fotowedstrijd "carnaval" al gesloten was......

Idd erg lekker. Ben al een paar dagen stevig op dreef. Vandaag met de kinderen op pad geweest. Vanavond staat er pulledbeef op het menu. Maar worst is ook een graag geziene gast op het menu hier
 
Terug
Bovenaan Onderaan