BasBQ
Beef en Steak

Sous vide en BGE

Status
Niet open voor verdere reacties.

MichielW

Sprokkelaar
Berichten
36
Ik heb een dilemma. Ik ben helemaal los op mijn BGE en gebruik hem vrijwel dagelijks. Zelf een Turks brood afbakken doe ik nu op mijn BGE. Verder wilde ik me eens gaan storten op sous vide koken. En dan afgrillen op de BGE natuurlijk. Maar er bekroop mij een twijfel toen ik op het punt stond een Anova te bestellen. Want wat ik zo leuk vind aan de verschillende manieren van de BGE gebruiken, verdwijnt dan toch grotendeels: Vlees in de zip lock, pannetje in, koken, afgrillen en klaar. Waar ik nu het vlees of de vis al dan niet lang op mijn al dan niet hete ei heb liggen. En misschien wat extreem gezegd: de smaak met sous vide zal ongetwijfeld fantastisch zijn maar is het niet eigenlijk de ontkenning van BBQen...
Ik hoop dat ik geen voor en tegen strijd ontketen maar wil graag jullie mening voor ik aanschaf of niet. En dan ga ik nu verder met de kip in de rub zetten  :D
 
MichielW zei:
Ik heb een dilemma. Ik ben helemaal los op mijn BGE en gebruik hem vrijwel dagelijks. Zelf een Turks brood afbakken doe ik nu op mijn BGE. Verder wilde ik me eens gaan storten op sous vide koken. En dan afgrillen op de BGE natuurlijk. Maar er bekroop mij een twijfel toen ik op het punt stond een Anova te bestellen. Want wat ik zo leuk vind aan de verschillende manieren van de BGE gebruiken, verdwijnt dan toch grotendeels: Vlees in de zip lock, pannetje in, koken, afgrillen en klaar. Waar ik nu het vlees of de vis al dan niet lang op mijn al dan niet hete ei heb liggen. En misschien wat extreem gezegd: de smaak met sous vide zal ongetwijfeld fantastisch zijn maar is het niet eigenlijk de ontkenning van BBQen...
Ik hoop dat ik geen voor en tegen strijd ontketen maar wil graag jullie mening voor ik aanschaf of niet. En dan ga ik nu verder met de kip in de rub zetten  :D

Strijd en discussie is er al geweest (kijk in het zoek programma maar op sous de vide)  en we zijn van mening dat dit een BBQ forum is waar in de verslagen geen kook toestel thuis hoort of je zo'n apparaat wilt aanschaffen en wilt gebruiken moet je vanzelfsprekend zelf beslissen.
Wens je veel wijsheid toe.
 
Hans zei:
MichielW zei:
Ik heb een dilemma. Ik ben helemaal los op mijn BGE en gebruik hem vrijwel dagelijks. Zelf een Turks brood afbakken doe ik nu op mijn BGE. Verder wilde ik me eens gaan storten op sous vide koken. En dan afgrillen op de BGE natuurlijk. Maar er bekroop mij een twijfel toen ik op het punt stond een Anova te bestellen. Want wat ik zo leuk vind aan de verschillende manieren van de BGE gebruiken, verdwijnt dan toch grotendeels: Vlees in de zip lock, pannetje in, koken, afgrillen en klaar. Waar ik nu het vlees of de vis al dan niet lang op mijn al dan niet hete ei heb liggen. En misschien wat extreem gezegd: de smaak met sous vide zal ongetwijfeld fantastisch zijn maar is het niet eigenlijk de ontkenning van BBQen...
Ik hoop dat ik geen voor en tegen strijd ontketen maar wil graag jullie mening voor ik aanschaf of niet. En dan ga ik nu verder met de kip in de rub zetten  :D

Strijd en discussie is er al geweest (kijk in het zoek programma maar op sous de vide)  en we zijn van mening dat dit een BBQ forum is waar in de verslagen geen kook toestel thuis hoort of je zo'n apparaat wilt aanschaffen en wilt gebruiken moet je vanzelfsprekend zelf beslissen.
Wens je veel wijsheid toe.

Haha, dat is niet helemaal zoals ik het ervaren heb. ? we? waren helemaal niet van mening dat sous vide hier niet thuis hoorde, en er is toen een poll gestart. Deze verliep niet zoals ? men?  verwachtte, en toen escaleerde de boel razendsnel....

Ach, het was in ieder geval niet saai. Laten we het daarop houden Dus nu is geloof ik de afspraak dat je hem wel mag gebruiken, als je het maar in stilte doet.... Maar dat laatste kan ik mis hebben. Dus corrigeer me in dat geval maar.
 
Volgens mij moet je her ruimer bekijken.

Je maakt bijvoorbeeld pulled pork en die kan je dan sous vide terug opwarmen.
Je kan er ook andere bereidingen mee maken, bijvoorbeeld gepocheerde eitjes.

Bijkomend, het is toch niet erg om eens een beetje "vals" te spelen naar de normen van het forum.
Als je op een sous-vide forum zou zitten zou je nu aan vloeken in de kerk zijn.

Het is een mooie techniek die een extra kan geven. Waarom dan niet gebruiken?
 
Wat er in het verleden ook is gebeurd maakt nu niet zoveel meer uit, oude koeien uit de sloot halen, kolen op het vuur gooien, knuppel in het hoenderhok gooien  etc, heeft geen toegevoegde waarde. 1 van de huisregels zegt namelijk het volgende:

Dingen die je vooral moet laten:
Berichten posten over sous-vide bereiding. We zijn een barbecueforum en geen sous-vide forum. Dat zelfde geldt voor voorkoken van je ribben e.d. Hou als richtlijn aan; als het grootste deel van je bereiding niet op de barbecue gebeurt, maar daar wel op had kunnen gebeuren, dan hoort het hier niet.

Hoe dit tot stand is gekomen is niet meer relevant, het is een besluit van het Beheer.

 
Dominique zei:
Hans zei:
MichielW zei:
Ik heb een dilemma. Ik ben helemaal los op mijn BGE en gebruik hem vrijwel dagelijks. Zelf een Turks brood afbakken doe ik nu op mijn BGE. Verder wilde ik me eens gaan storten op sous vide koken. En dan afgrillen op de BGE natuurlijk. Maar er bekroop mij een twijfel toen ik op het punt stond een Anova te bestellen. Want wat ik zo leuk vind aan de verschillende manieren van de BGE gebruiken, verdwijnt dan toch grotendeels: Vlees in de zip lock, pannetje in, koken, afgrillen en klaar. Waar ik nu het vlees of de vis al dan niet lang op mijn al dan niet hete ei heb liggen. En misschien wat extreem gezegd: de smaak met sous vide zal ongetwijfeld fantastisch zijn maar is het niet eigenlijk de ontkenning van BBQen...
Ik hoop dat ik geen voor en tegen strijd ontketen maar wil graag jullie mening voor ik aanschaf of niet. En dan ga ik nu verder met de kip in de rub zetten  :D

Strijd en discussie is er al geweest (kijk in het zoek programma maar op sous de vide)  en we zijn van mening dat dit een BBQ forum is waar in de verslagen geen kook toestel thuis hoort of je zo'n apparaat wilt aanschaffen en wilt gebruiken moet je vanzelfsprekend zelf beslissen.
Wens je veel wijsheid toe.

Haha, dat is niet helemaal zoals ik het ervaren heb. ? we? waren helemaal niet van mening dat sous vide hier niet thuis hoorde, en er is toen een poll gestart. Deze verliep niet zoals ? men?  verwachtte, en toen escaleerde de boel razendsnel....

Ach, het was in ieder geval niet saai. Laten we het daarop houden Dus nu is geloof ik de afspraak dat je hem wel mag gebruiken, als je het maar in stilte doet.... Maar dat laatste kan ik mis hebben. Dus corrigeer me in dat geval maar.


@ Dominique.
Niet saai, da's zo maar als het zo uit de hand gaat lopen dat zelfs een deel van de leiding na lange staat van dienst uit het forum wil of gaat stappen ook niet echt gezellig meer (maar da's mijn mening).
Volgens mij heeft de hr. Noskos een duidelijke uitspraak gedaan om aan deze vervelende discussie een eind te maken ik zal eens kijken of ik het in de statuten terug kan vinden.
 
Hans zei:
Dominique zei:
Hans zei:
MichielW zei:
Ik heb een dilemma. Ik ben helemaal los op mijn BGE en gebruik hem vrijwel dagelijks. Zelf een Turks brood afbakken doe ik nu op mijn BGE. Verder wilde ik me eens gaan storten op sous vide koken. En dan afgrillen op de BGE natuurlijk. Maar er bekroop mij een twijfel toen ik op het punt stond een Anova te bestellen. Want wat ik zo leuk vind aan de verschillende manieren van de BGE gebruiken, verdwijnt dan toch grotendeels: Vlees in de zip lock, pannetje in, koken, afgrillen en klaar. Waar ik nu het vlees of de vis al dan niet lang op mijn al dan niet hete ei heb liggen. En misschien wat extreem gezegd: de smaak met sous vide zal ongetwijfeld fantastisch zijn maar is het niet eigenlijk de ontkenning van BBQen...
Ik hoop dat ik geen voor en tegen strijd ontketen maar wil graag jullie mening voor ik aanschaf of niet. En dan ga ik nu verder met de kip in de rub zetten  :D

Strijd en discussie is er al geweest (kijk in het zoek programma maar op sous de vide)  en we zijn van mening dat dit een BBQ forum is waar in de verslagen geen kook toestel thuis hoort of je zo'n apparaat wilt aanschaffen en wilt gebruiken moet je vanzelfsprekend zelf beslissen.
Wens je veel wijsheid toe.

Haha, dat is niet helemaal zoals ik het ervaren heb. ? we? waren helemaal niet van mening dat sous vide hier niet thuis hoorde, en er is toen een poll gestart. Deze verliep niet zoals ? men?  verwachtte, en toen escaleerde de boel razendsnel....

Ach, het was in ieder geval niet saai. Laten we het daarop houden Dus nu is geloof ik de afspraak dat je hem wel mag gebruiken, als je het maar in stilte doet.... Maar dat laatste kan ik mis hebben. Dus corrigeer me in dat geval maar.


@ Dominique.
Niet saai, da's zo maar als het zo uit de hand gaat lopen dat zelfs een deel van de leiding na lange staat van dienst uit het forum wil of gaat stappen ook niet echt gezellig meer (maar da's mijn mening).
Volgens mij heeft de hr. Noskos een duidelijke uitspraak gedaan om aan deze vervelende discussie een eind te maken ik zal eens kijken of ik het in de statuten terug kan vinden.


@ Ewald.
Dank je wel die zocht ik  ;)
 
Hans zei:
Dominique zei:
Hans zei:
MichielW zei:
Ik heb een dilemma. Ik ben helemaal los op mijn BGE en gebruik hem vrijwel dagelijks. Zelf een Turks brood afbakken doe ik nu op mijn BGE. Verder wilde ik me eens gaan storten op sous vide koken. En dan afgrillen op de BGE natuurlijk. Maar er bekroop mij een twijfel toen ik op het punt stond een Anova te bestellen. Want wat ik zo leuk vind aan de verschillende manieren van de BGE gebruiken, verdwijnt dan toch grotendeels: Vlees in de zip lock, pannetje in, koken, afgrillen en klaar. Waar ik nu het vlees of de vis al dan niet lang op mijn al dan niet hete ei heb liggen. En misschien wat extreem gezegd: de smaak met sous vide zal ongetwijfeld fantastisch zijn maar is het niet eigenlijk de ontkenning van BBQen...
Ik hoop dat ik geen voor en tegen strijd ontketen maar wil graag jullie mening voor ik aanschaf of niet. En dan ga ik nu verder met de kip in de rub zetten  :D

Strijd en discussie is er al geweest (kijk in het zoek programma maar op sous de vide)  en we zijn van mening dat dit een BBQ forum is waar in de verslagen geen kook toestel thuis hoort of je zo'n apparaat wilt aanschaffen en wilt gebruiken moet je vanzelfsprekend zelf beslissen.
Wens je veel wijsheid toe.

Haha, dat is niet helemaal zoals ik het ervaren heb. ? we? waren helemaal niet van mening dat sous vide hier niet thuis hoorde, en er is toen een poll gestart. Deze verliep niet zoals ? men?  verwachtte, en toen escaleerde de boel razendsnel....

Ach, het was in ieder geval niet saai. Laten we het daarop houden Dus nu is geloof ik de afspraak dat je hem wel mag gebruiken, als je het maar in stilte doet.... Maar dat laatste kan ik mis hebben. Dus corrigeer me in dat geval maar.


@ Dominique.
Niet saai, da's zo maar als het zo uit de hand gaat lopen dat zelfs een deel van de leiding na lange staat van dienst uit het forum wil of gaat stappen ook niet echt gezellig meer (maar da's mijn mening).
Volgens mij heeft de hr. Noskos een duidelijke uitspraak gedaan om aan deze vervelende discussie een eind te maken ik zal eens kijken of ik het in de statuten terug kan vinden.

Mee eens hoor Hans, alleen was dat de vraag niet. Vandaar mijn reactie. Ik vind het verder  niet belangrijk genoeg, en iedereen moet fijn doen wat hij/zij wil. Ik denk dat degene die dit topic opende nu al een idee krijgt hoe de vlag erbij hangt voor sommigen.

 
Graag terug on topic:

Is sous-vide eigenlijk de ontkenning van de barbecue?
 
Frits zei:
Graag terug on topic:

Is sous-vide eigenlijk de ontkenning van de barbecue?
Dank Frits! Ik zie dat ik iets raak en houd me uiteraard aan de regels van het forum. Dat dingen escaleren is natuurlijk doodzonde. Maar ik heb nog geen/weinig inhoudelijk commentaar gezien. Mijn gevoel zegt dat het een beetje zonde is van mijn ei om hem alleen maar te gebruiken om af te grillen maar zoek nog naar smaaktechnisch commentaar
 
MichielW zei:
Frits zei:
Graag terug on topic:

Is sous-vide eigenlijk de ontkenning van de barbecue?
Dank Frits! Ik zie dat ik iets raak en houd me uiteraard aan de regels van het forum. Dat dingen escaleren is natuurlijk doodzonde. Maar ik heb nog geen/weinig inhoudelijk commentaar gezien. Mijn gevoel zegt dat het een beetje zonde is van mijn ei om hem alleen maar te gebruiken om af te grillen maar zoek nog naar smaaktechnisch commentaar

Het combineren van direct en indirect, daar zit een groot deel van de kunst van het BBQ-en
 
MichielW zei:
Frits zei:
Graag terug on topic:

Is sous-vide eigenlijk de ontkenning van de barbecue?
Dank Frits! Ik zie dat ik iets raak en houd me uiteraard aan de regels van het forum. Dat dingen escaleren is natuurlijk doodzonde. Maar ik heb nog geen/weinig inhoudelijk commentaar gezien. Mijn gevoel zegt dat het een beetje zonde is van mijn ei om hem alleen maar te gebruiken om af te grillen maar zoek nog naar smaaktechnisch commentaar

Wat mij betreft is het een leuk speeltje om ook met bbq te gebruiken. En je kunt er zoveel meer mee. Ik heb pas met Sander72 ( ook lid hier) een workshop gevolgd, en dat was echt leuk. Een stick hoeft niet duur te zijn, ze waren laatst bij de Sligro voor een euro of 50 te koop. Aan de andere kant is het ook zo, als jij je bbq beter leert beheersen ( door hem veel te gebruiken en dingen uit te proberen) je ook tot misschien nu nog niet voor te stellen resultaten kunt komen.

En dan is de vraag koop je hem alleen als extra voor naast je bbq, of denk je er meer dingen mee te gaan doen? Van het een komt het ander, en dat is wel erg leuk natuurlijk.
 
Welk deel van we zijn niet het sous-vide forum begrijpen jullie niet?!?
Einde discussie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan