BasBQ
Beef en Steak

Kip: Kipsate van kipdijfilet, Indische stijl

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
us8jtgYHoW737n5muZXheAZMwF58HPykAfxtPpaDJbLcF--E8YJbfZs-vl_xAEy-zYcGtQbWWb8iTwDdHYHmOi9d6L2tvxiB5JCOJTtCVyiqHFrNpZ06SS7QNT3sc4JMPV4HfZj6Nw=w640-h361-no


'Op aanvraag' het kipsate recept in recepten geplaatst ;)

Kipsate van kipdijfilet, gemaakt op Indische wijze.
Zelf maak regelmatig op deze wijze sate wat ook mijn gasten prima bevalt :)

Ingredienten:

- 1 kg. kipdijenfilet
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 5 el. ketjap asin, of lichte sojasaus (Chinese of Japanse)
- 5 el. ketjap manis
- 5 el. zonnebloem olie
- 2 tl. sambal
- 1 el. bruine suiker,
- geraspte gember duim grootte, is ongeveer 20 gram
- rasp van 1 citroen en
- het sap van 1 citroen.
- 2 el. gebakken uitjes (uit zo'n potje)

Als eerste begin je met de marinade.

Snipper 2 uien, 4 teentjes knoflook en een rode peper (ik verwijder altijd de zaadjes)

-ON6UaaLlUtZieYNuJ0MAL1YP22BGXJioG9TmAnSpaYOmKaBCwiJQlecnEx70m1KG4jLDDEirJyFAEbK7GXd2QVqgi9g_eF1ljT1JWFlikhh_pFrkHu99TTrCP8SyIjo5b3XT4mJQA=w640-h361-no


Bak de uitjes, peper en knoflook even in de pan en laat het daarna afkoelen.

9598wPFv4eZ06T7ng7XHCmUPGqA-Nz9vfVCn2RlQPvZspcWa1JfaQ8ia_VlL4UimCi8e8jxwoN_o_lWcYtIOJ_3pvNb64JZJi6Of34rIY3tkMiAHzdLX6kNGQuSSJQ8sS6eDjADL0Q=w640-h361-no


Vervolgens doe je 5 el ketjap asin, 5 el ketjap manis, 5 el zonnebloem olie, 2 tl sambal, 1 el bruine suiker,
geraspte gember, rasp van een citroen en het sap van een citroen.

eh7c7oSZ_KoV6-Mrnvl0XZ9QYwFyq5Nn-V7jvcfjeXpFoh-_6w2IMu9pRkK5z5W0IeF4r_UDOoKJuTDkdR4rZJigsclYs2QfZ_KrmVB0rg3saO6VPwy8Y0JzlP0ylcyDfyYPIHmw_w=w640-h361-no


Doe dan 2 el gebakken uitjes (uit zo'n potje) in de vijzel en maak het fijn en voeg het aan je marinade toe.
Het mengsel van de gebakken ui, peper en knoflook maak je ook fijn in de vijzel en ook dit gaat bij de marinade.

OeZPfM01VwCinuIiW6fyv4X2qs2VVQXahPr9s_hLQn0ua5Ii101RjF2kc95Y152JB1ky2bEptGBrglFgHorcljarLqgtvhaaGexbVjRiIIOV5EQiZU7pbCJxbBooym2y7qSY3QTN9g=w640-h361-no


Meng dit alles lekker door elkaar en sij de kipdijfilet in blokjes. Meestal zitten er wat vetjes aan en ik haal ze er altijd af
maar dat hoeft natuurlijk niet.

uQzNtqpvqq8ciLnqtOJjPIYOeLCxgqnOCgQ548qJzRVL0k7c8OVG1zI5ZBwK1pmTxDeP-K7ncmzap2d0N_O6ZIQbIxj8473ZeWUlDwrsNF3cpLwwVqGl0vDltGukZAdPhTyAGB1fRg=w640-h361-no


Meng alles goed door elkaar, dek het geheel af en ga er de volgende dag mee verder. De prikkers leg ik ook gelijk in het water.

KcatRDZ94CNPUpj0DOINn1CS9430TV7gcKZyb1bfGVjKdpGxcDF-Gw1d0Fe90vtYnjFj54irSA6pSxGROzQD_oxqUPO0l5q8cRovmIncy-BOHF_Fixg5VnPeRIgBES1dge279BJZgA=w640-h361-no


De volgende dag is je marinade lekker ingetrokken en kan je de sates gaan rijgen.

4m0ThjOZRwkRdlu4gcUQ0Axn4YsCqbxWMcR2EldCCsmUE_LMsDwjsFr-iu8jlaQ_Bp9dnymNIa5VePHz5fG29zA6f-UULOYYRVAVTGS50krri05c8a1TypLDo0Xhx2kddW-6FuxUzg=w640-h361-no


Is wel een klusje maar dat maakt niet uit, je moet er wat voor over hebben ;)

okzDxuIsnUfKUW5_HJrzR026xSYQK4JCL2aaJ7Nb3m55LsHmMzwYqBaKNRWuJhrOIVFOS-pbuvEZg_FMVTarmnECCuBim11-JG7pSJY-X_b7ufm1GLuCVz8gGgFG3yjZX58ilk3K-Q=w640-h361-no


UITh-3zcHFBOq6VrCMDlTYcnqUC60dYzJ_VGuk4hgNmuSfSSxFAJWI8nawoXiaXl6-p66kmKgeuhkGmTJYRy6YKSi4lkDR65e8FdueXCukrlClo41qlaqgk0RYi6vw_3wkmrmXg9MA=w640-h361-no


In mijn video maakte ik ze op een gas barbecue, zonder de deksel maar tegenwoordig gaar ik ze eerst indirect
op een Weber met de deksel dicht en daarna even direct op het gietijzeren rooster.

wVTLIkExmFkwH0wurSbAz6XnV600SZdebvbBRAOMlkJCdvQ9NJpAXexxfOjNjli89ZGxNISN6cc7x28iaLoGWXE-EWWj7pYMDW5r2nm_OMW9BSKmh1M-pSxDkS4PgAc6aon9_u5BIg=w640-h361-no


_FJbt2edvkc8aWV4AdC4_ALxLqnTglyfwHc0dR5NIyAjwrB4tzfSFos7LpVgZYBuA_fwX7q0FIQmCChjf1YroHzZaU80A55zIY-msPmhINl78rjBGmTmMBs6lwk7MsvAbAYEP8Ad9Q=w640-h361-no


Wat kroepoek, atjar en een glaasje sap erbij en het is klaar, satesaus kan erbij maar dit recept geeft zoveel smaak
dat ik het niet doe en mijn gasten het ook niet missen.

us8jtgYHoW737n5muZXheAZMwF58HPykAfxtPpaDJbLcF--E8YJbfZs-vl_xAEy-zYcGtQbWWb8iTwDdHYHmOi9d6L2tvxiB5JCOJTtCVyiqHFrNpZ06SS7QNT3sc4JMPV4HfZj6Nw=w640-h361-no


Ik zou zeggen probeer het eens uit en eet smakelijk ;)

83zwIGIyjDuQ4Sipq52i0xANXzgvGyStqoZlnNyEh4lO0cz8K9ijScQktlx34t6FumSfsz___hN8baWGklzjvkg2I8vX3Fowxe-D3O6Nqxf_WJTsgfzt5PXra9z9CVwbAUc68tyT5w=w640-h361-no



https://www.instagram.com/bensbq9968/

https://www.facebook.com/BensBQ/

https://twitter.com/Bens_BQ

http://www.bensbq.com/
 
Zien er heerlijk uit Ben!
 
Ja hoor.
Je hebt het weer voor mekaar Ben :D
Het water loopt weer uit m'n mond, lust er wel pap van.
 
Bedankt voor het delen, ziet er weer lekker uit ;)
 
YES, hij staat er eindelijk hier in het receptenonderdeel
Naast de tante Miho (koreaanse kipsate) voor ons (persoonlijk) de meest smakelijke sate, maak hem regelmatig!
Alleen is de marinade iets te veel voor 1 kilo dijen vinden wij. Zodadelijk gaan ze weer op de Q met ongeveer de helft aan marinade voor 1 kilo dijen.
wij zijn maar met z'n tweetjes en er blijft meestal niet veel over.
En ZONDER pindasaus oid. want deze zijn uit zichzelf al superlekker

Kleine toevoeging, een verkruimeld klein blokje trassie meefruiten met de uitjes knoflook en pepertje
 
Ewald zei:
YES, hij staat er eindelijk hier in het receptenonderdeel
Naast de tante Miho (koreaanse kipsate) voor ons (persoonlijk) de meest smakelijke sate, maak hem regelmatig!
Alleen is de marinade iets te veel voor 1 kilo dijen vinden wij. Zodadelijk gaan ze weer op de Q met ongeveer de helft aan marinade voor 1 kilo dijen.
wij zijn maar met z'n tweetjes en er blijft meestal niet veel over.
En ZONDER pindasaus oid. want deze zijn uit zichzelf al superlekker

haha, sat? zonder pindasaus :) kan je bijna niet voorstellen maar het bestaat ;)
dank je voor je leuke reactie en tante Miho ga ik zeker eens proberen!!
 
BensBQ zei:
haha, sat? zonder pindasaus :) kan je bijna niet voorstellen maar het bestaat ;)
dank je voor je leuke reactie en tante Miho ga ik zeker eens proberen!!

Een goede sate moet volgens ons al lekker zijn zonder sausjes, met pindasaus maak je zelfs stront lekker.
En wil je er dan wat pindasaus bij, prima, maar er zijn genoeg mensen die daar niet van houden en de pure sate willen proeven.
 
Ziet er ook weer lekker uit Ben  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan