BasBQ
Beef en Steak

lamsschouder en roast

 

Elvander

Vuurmaker
Berichten
72
Dit weekend wil ik graag een lamsschouder van ongeveer 1,2 kilo klaarmaken.
Ik zit te denken aan een roast erbij met aardappel, wortel, ui/sjalot, knoflook en biet want er komen groentelovers eten.
Het vlees zal ik perforeren en met knoflook en takjes groen vullen.

Ik zit met een paar vragen:
-Rubben met peper en zout? Knoflook of iets anders nog toevoegen?

-Lam bovenop de groenten in een tray op het rooster?
-Of juist lam op rooster en groenten in een tray onder het rooster?
In beide gevallen vang ik vet en sappen op in de tray om een jus/saus van te kunnen maken.

-Welke temperatuur zal ik nemen? Ik lees van alles van 110 tot 150 graden. Ik heb de tijd die dag.
-Welke eindtemperatuur? Ik denk zelf aan gaar maken tot 85 a 88 graden vanwege het pezige vlees. Wellicht zit ik hier niet goed mee.

-Rookhout toevoegen? Ik heb appel en peer in chunks, els in fijne snippers en eik/beuk in grove snippers.

Bedankt voor de input.
Indien je aanvullende ideeen of opmerkinen hebt, laat het vooral horen!

 
ik heb wel een recept van Steven Raichlen.
betreft wel alleen een leg of lamb, heb hem uit de bbq bible.
hier het linkje, scheelt weer typen  :D

https://barbecuebible.com/.../smoke-roasted-leg-lamb-provencale/

 
Elvander zei:
Niemand met een idee of tips?
Dat is jammer.

Ik heb zelf nog nooit Lamsschouder gemaakt. Maar als ik Lamsschouder google kom ik genoeg idee?n tegen.
Lamsschouder wordt niet zo vaak bereid als bijvoorbeeld Lamsbout.
Vandaar dat je waarschijnlijk weinig reply krijgt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan